-->

30. juni 2020

Kansellerer kjøp av 97 Boeingmaskiner

Takk, men nei takk! Norwegian kansellerer bestilling av nesten 100 Boeing 737 MAX 8 (Norwegian)

Tirsdag morgen opplyser Norwegian i en børsmelding at de kansellerer en avtale de har med Boeing om kjøp av flytypen Boeing 737 MAX 8. Selskapet opplyser videre at de har sendt et juridisk krav for å få tilbakebetalt penger som allerede er betalt.

annonseNorwegian kansellerer avtalen om kjøp av fem Boeing 787 Dreamlinere og nittito Boeing 737 Max 8 maskiner. I tillegg termineres en serviceavtale.

 - Selskapets 737 Max 8 fly har stått parkert siden flytypen ble satt på bakken verden over i mars 2019. Dette har også forstyrret Norwegians drift og ført til betydelige tap, skriver Norwegian i meldingen.

Testflyr MAX-maskinene for resertifisering

- I tillegg har Norwegians 787 dreamlinere, med RollsRoyce Trent 1000 motorer lidd under langvarige problemer som har påvirket påliteligheten og resultert i for tidlig og ikke planlagt vedlikehold, noe som har forstyrret selskapets virksomhet og forårsaket ytterligere betydelige tap, heter det videre i meldingen.

Det er ikke kjent hva størrelsen på kravet mot Boeing er på. Partene har diskutert problemene i mange måneder uten å komme til enighet. Fra norwegian sin side heter det nå at hvis ikke Boeing vil komme dem i møte med økonomiske innrømmelser, som man i utgangspunktet ønsker, vil man gå rettens vei.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart