-->

12. august 2020

Mange har reist på Norgesferie til og fra Torp

Trafikken på Torp var nesten tre ganger så høy i juli som i juni (Sandefjord lufthavn)

Trafikken på Torp var nesten tre ganger så høy i juli som i juni, men er fremdeles betydelig lavere enn i en normal situasjon.
annonse


I  juli reiste 59 621 passasjerer til/fra Torp. Dette er 28,7 % av 2019-nivået, og 148 323 færre enn i juli i fjor.

Størst vekst er det på innenrikstrafikken som var på 62 % av 2019-nivået. Totalt reiste 16 017 passasjerer innenriks i juli.

Utsetter rutestart fra Torp igjen

Innenriks har Widerøe fløyet direkte til Bergen og Stavanger, samt svært populære sommerruter til Bodø, Evenes og Tromsø.

Utenrikstrafikken var på 24 % av 2019-nivået og antallet endte på 43 604 passasjerer. Utenriks er det Wizz Air som er kommet best i gang med trafikk til flere Polske byer, samt Vilnius, Riga, Skopje og Bucuresti. Ryanair har også startet ruter til Spania, England, Italia og Polen.

Torp får statlig støtte

 - Trafikken i juli var på ca en tredjedel av det vi normalt ville hatt i juli. Det er gledelig å se at mange nordmenn har feriert i eget land og oppdaget både det vakre Vestlandet og ikke minst Nord-Norge som har hatt stor pågang. Vi forventer nå en økning i trafikken når Widerøe gjenåpner direkterutene til Trondheim og København og KLM har gjenopptatt Amsterdamruta, med 5 frekvenser pr. uke.

Både Ryanair og Wizz Air øker antall avganger måned for måned ettersom etterspørselen tar seg opp, samtidig som trafikken i den kommende tiden vil bli sterkt påvirket av de stadig nye karantenereglene, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart