-->

6. september 2020

Videreføring av flyrutekjøp fra 1. oktober

Regjeringen har besluttet å gå i forhandlinger med flyselskapene om et minstetilbudskjøp fra 1. oktober (Widerøe)

Smittesituasjonen og trafikkutviklingen i luftfart tilsier at det er behov for statlig kjøp av flyruter. Regjeringen forlenger derfor kjøpet av et minimumstilbud som vil sikre befolkning og næringsliv over hele landet fortsatt tilgang til viktige flyruter.
annonse | teleoutlet


Samferdselsdepartementet har nå avtaler med de tre flyselskapene Widerøe, SAS og Norwegian om et grunnleggende tilbud av flytransport mellom regionene og enkelte lokale ruter. Avtalene ble først inngått 25. mars med varighet ut juni. Siden ble det inngått nye avtaler for juli og august, og avtalene ble siden forlenget til 30. september. Regjeringen har nå besluttet å gå i forhandlinger med flyselskapene om et minstetilbudskjøp fra 1. oktober.

– Koronasitusjonen gir fortsatt store utfordringer for luftfarten. Vi ser at flyselskapene kutter i viktige flyruter, og det særlig i distriktene. Dette bekymrer meg og vi vil derfor fortsette kjøp av et grunntilbud på tidligere kommersielle ruter, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Samferdselsdepartementet skal nå nærmere vurdere utformingen av minstetilbudet, samt gå i forhandlinger med flyselskapene. Hvilke ruter som skal omfattes av kjøpet og krav til rutetilbudet, vil bli kjent når forhandlingene er gjennomført.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart