-->

7. september 2020

Tips til deg som skal fly før jakta

Forbered deg til flyturen opp til jaktterrenget (Gina Orslien/ Norges Jeger- og Fiskeforbund)

Høsten er sesong for jakt og mange lurer på hva man kan ta med i bagasjen når man skal på jakt. Her kommer høstens viktigste jakttips! - Reglene for pakking av våpen i bagasjen er enkle og klare. Det er ikke tillatt, under noen omstendigheter, å ha våpen,
annonse | skittjakt


våpendeler eller ammunisjon som håndbagasje (kikkertsikte er lov), har medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn tidligere uttalt.

Våpendeler sendes separat
Alle jakt- og sportsvåpen skal tas med som innsjekket bagasje og sentrale våpendeler skal sendes separat. Eksempel: Våpenet legges i en ryggsekk, mens sluttstykket/forskjeftet pakkes ned i en annen bag. Både bag og ryggsekk sjekkes inn.

Grensen for mengde ammunisjon som kan sjekkes inn er 5 kilo per reisende. Ammunisjonen må være i originalemballasjen, godt pakket og må skal sendes separat. Passasjeren må informere luftfartsselskapet ved innsjekk om at bagasjen inneholder ammunisjon.

Ammunisjonen skal være forsvarlig pakket, i divisjon 1.4S, kun UN 0012 eller UN 0014, inntil 5kg (11 lbs) bruttovekt per person, for denne personens eget bruk. Ammunisjon med eksploderende eller brennende prosjektiler er ikke tillatt. Det er ikke tillatt å pakke flere personers tillatte mengde i samme bagasje.

Man kan bare ta med ammunisjon til utlandet dersom det er tillatt på bestemmelsesstedet, samt alle steder den reisende mellomlander.

Noen flyselskap tar ekstra betalt for å frakte våpen ombord. Ta kontakt med ditt flyselskap for informasjon om priser.

Har du med dyr?
- Hovedregelen er at alle dyr må oppbevares i egne bur og sendes i lasterommet. Noen selskaper godtar små hunder i kabinen, men da i små bur eller vanntette bager, sier Andersen og kommer med en siste oppfordring til alle jegere som skal ut å fly:

- Husk derfor å sjekke med flyselskapet ditt i god tid før avreise. Det er viktig at alle som reiser med våpen og ammunisjon i innsjekket bagasje gir beskjed om dette ved innsjekk.

SAS' informasjonssider om spesialbagasje

Widerøes informasjonssider om spesialbagasje

Norwegians informasjonssider om spesialbagasje

DAT og Stordflyets informasjonssider om spesialbagasje og våpenformular

Air Leaps informasjonssider om bagasje


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart