-->

29. oktober 2020

Vil ha minstepriser på flybilletter

Fagforeninger vil ha minstepris på flybilletter i Norge (Illustrasjonsfoto)

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) ønsker sammen med Norsk Flygerforbund at en ordning for minstepriser på flybilletter i Norge utredes av myndighetene. De to LO-forbundene mener Wizzair truer den norske arbeidslivsmodellen.
annonse
FLY I NORGE FOR KUN 99,- ÉN VEI

– I FLT ønsker vi å vise avtsand til Wizzairs arbeidslivspolitikk, som handler om fagforeningsfiendtlighet og avstand til den norske arbeidslivmodellen, sier Ulf Madsen som er forbundsleder i FLT.

FLT's forbundsstyre har bestemt at tillitsvalgte, medlemmer og ansatte ikke skal benytte Wizzair for forbundets tjenester, kurs eller konferanser.

Sammen med Norsk Flygerforbund (NF) ønsker FLT at myndighetene utreder en ordning for minstepriser på flybilletter i Norge.

– Det vesentlige med en minsteprisordning er at den innføres på en måte som gjør at ikke de ansatte får regningen, sier Yngve Carlsen som er forbundsleder i Norsk Flygerforbund.

Både FLT og NF er opptatt av at minstepriser kan gi en mer bærekraftig modell for luftfarten når det kommer til miljø- og lønnsstandarder.

– Det sosiale perspektivet mangler innenfor forretningsmodellen som Wizzair ønsker å innføre i Norge. Å importere ansattmodeller fra lavkostland er ikke noe vi trenger å akseptere i Norge, påpeker Madsen.

Lederen av Norsk Flygerforbund er også bekymret for de klimamessige konsekvensene av lavprisselskapenes billettpriser

– Å betale 93,- for en flybillett fra Oslo til Ålesund er åpenbart ikke bærekraftig. Noen må betale regningen for denne prisen, og i dette tilfellet er det både miljøet og de ansatte som risikerer å få den i fanget. At prisene også vil stige etter hvert som konkurrentene svekkes eller faller fra, er nok dessverre også noe man kan stille klokken etter, avslutter Yngve Carlsen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart