-->

19. desember 2020

Starter to nye Norgesruter fra Oslo

Norwegian starter to nye ruter fro Oslo lufthavn (Illustrasjonsfoto)

Selv om luftfartsbransjen Coronasliter og Norwegian er under rekonstruksjon, er ikke alt helsvart. Rett over nyttår starter flyselskapet opp to nye ruter fra Oslo lufthavn. Den ene ruten går til Nordvestlandet, den andre til Nord-Norge.
annonse 

Den ene ruten Norwegian starter opp på nyåret må faktisk kalles en liten sensasjon. For første gang brytes monopolet på ruten mellom Kristiansund og Oslo. Av alle Norges stamlufthavner er Kristiansund Kvernberget den eneste flyplassen Norwegian ikke har flydd til med moderne jetfly.

Før Norwegian ble det selskapet de er i dag, var de et lite selskap med propellfly, som stort sett opererte ruter på Vestlandet, på kontrakt for flyselskapet Braathens. Da de i 2002 la om driften til å bli et lavprisselskap med jetfly, forsvant også deres tilbud fra Kristiansund til Oslo.

SAS avviklet sin bruk av propellfly på denne strekningen da Norwegian forsvant, og de begynte å fly sine Boeing 737 maskiner, siden den gang har SAS vært alene om trafikken her. Det faktum at Molde lufthavn Årø tiltrekker seg en del av trafikken ved Kvernberget, har ikke gjort det lettere for to flyselskap å konkurrere i Kristiansund.

Men nå kan det se ut som det kan bli to operatører på linjen, i det minste for en liten stund.

Norwegian starter opp ruten fra Oslo til Kvernberget på selveste første nyttårsdag. Det blir én daglig rundtur søndag til fredag, prisene starter på 579,- én vei, du bestiller enkelt i skjemaet over.

Overraskelsen
Den andre ruten Norwegian starter opp i januar er Oslo - Bardufoss. Denne ruten må kalles en restart, og er nok en liten overraskelse for mange.

Trafikken mellom Bardufoss og Gardermoen er sterkt preget av militær trafikk. Det selskapet som ikke har avtale med Forsvaret om å fly deres personell, pleier å trekke seg ut fra Bardufoss, da markedet ellers ikke er stort nok for to aktører.

Flyselskapet har ikke hatt avganger mellom Bardufoss og Oslo siden 1. februar, etter at SAS overtok kontrakten med Forsvaret.

– Jeg kan bekrefte at vi skal fly mellom Oslo og Bardufoss fra 1. januar til 28. februar i første omgang. Det vil være seks ukentlige avganger. Vi vil også fly Oslo–Bodø–Tromsø i samme periode, og vi ser frem til å tilby enda flere ruter som knytter nord og sør sammen, sier pressesjef Tonje Næss i Norwegian til Nye-Troms.

Det vil bli avganger fra Bardufoss alle dager utenom lørdager. Her starter billettene på 629,- én vei, benytt bestillingsskjemaet over.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart