-->

27. januar 2021

Boeing 737 Max får igjen fly i Europa

737 Max får igjen fly i Europa (Boeing)

Etter et forbud på 22 måneder vil Boeing 737 MAX-modellene fra i dag igjen kunne fly med passasjerer i Europa. Det har EUs luftfartssikkerhetsbyrå (EASA) bestemt.
annonseDen europeiske byrå for luftfartssikkerhet (EASA) ga i dag sitt godkjenningsstempel får å ta i bruk en modifisert versjon av flytypen Boeing 737 MAX.

For å få denne godkjenning har byrået kommet med krav, blant annet om programvareoppgraderinger, elektriske omarbeid, vedlikeholdskontroller, operasjonsmanualoppdateringer og trening av mannskapet.

Nå kommer MAX 8 flyene tilbake i trafikk

– Etter omfattende analyse fra EASA, har vi bestemt at 737 Max trygt kan fly igjen. Denne vurderingen ble utført helt uavhengig av Boeing eller Federal Aviation Administration og uten økonomisk eller politisk press. Vi stilte vanskelige spørsmål til vi fikk svar og presset på for løsninger som tilfredsstilte våre strenge sikkerhetskrav, sier EASAs administrerende direktør Patrick Ky i en pressemelding.

- La meg være helt klar på at arbeidet ikke er ved veis ende, la han til. Vi har full tillit til at flyet er trygt, noe som er forutsetningen for å gi vår godkjenning. Men vi vil fortsette å overvåke 737 MAX-operasjoner nøye når flyvningene gjenopptas. Parallelt, og etter vår insistering, har Boeing også forpliktet seg til å arbeide for å forbedre flyet ytterligere framover for å nå et enda høyere sikkerhetsnivå.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart