-->

23. mars 2021

Strammer ytterligere inn reglene om karantenehotell

Strammer inn reglene om karantenehotell (Illustrasjonsfoto Nordicchoicehotels)

Personer som kommer fra det som blir regnet som en unødvendig utenlandsreise, må nå være hele karantenetiden på karantenehotell.
annonse


Sist fredag innførte regjeringen nye regler om plikt til opphold på karantenehotell for personer bosatt i Norge etter unødvendige fritidsreiser til utlandet.

Fredagens regler innebar at personer bosatt i Norge, som hittil har hatt et generelt unntak fra plikten til opphold på karantenehotell etter utenlandsreiser, måtte oppholde seg på karantenehotell inntil negativt resultat på test avlagt tidligst dag 3 etter innreise.

I kveld, tirsdag, opplyste helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), at regjeringen strammer ytterligere inn på regelen om karantenehotell.

Hele karanteneperioden er fortsatt på 10 døgn. Rådet fra Helsedirektoratet og FHI er at oppholdstiden kan reduseres ved å ta en test syv døgn etter ankomst. Siden det normalt tar ett døgn å få svar, betyr det i praksis rundt åtte døgn på karantenehotell, men du må altså bli værende på hotellet inntil svar foreligger.
Oppdatert 24.03.21 kl. 09:09

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart