-->

13. april 2021

Norsk dommer godkjente Norwegians redningsplan

Norsk dommer godkjente Norwegians redningsplan (Norwegian)

Norwegian kan starte jakten på frisk kapital etter at kreditorene har stemt ja til redningsplanen for andre gang, og en norsk dommer har godkjent planen.
annonse


Oslo Byfogdembete godkjente i går Norwegians rekonstruksjonsplan i Norge. Dermed er begge konsernets rekonstruksjonsprosesser i Norge og Irland godkjent av domstolene, og to svært viktige milepæler er passert i Norwegians rekonstruksjon. Selskapet forbereder nå prosessen med å hente inn ny kapital.

Norwegian søker konkursbeskyttelse i Norge

Domstolen konkluderte etter at kreditorene godkjente den norske rekonstruksjonsplanen i en avstemmingsperiode som ble avsluttet fredag 9. april.

– Vi er svært glade for denne viktige avgjørelsen. Når vi har passert de to største juridiske milepælene kan vi se frem til å fortsette arbeidet med å hente inn ny egenkapital, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Norwegians rekonstruksjon i Irland er foreløpig godkjent  

– Jeg er stolt over å lede et selskap som kjennetegnes av en helt enestående stå-på-vilje. Og jeg er samtidig svært takknemlig for at vi har fått avgjørende støtte for å kunne fortsette virksomheten vår, sier Schram.

Kjennelsene i både Irland og Norge blir rettskraftige når den planlagte egenkapitalen er innhentet. Kapitalinnhentingen er forventet gjennomført i løpet av mai måned.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart