-->

28. april 2021

Thai Airways tilbake til Oslo neste vår

Thai Airways planlegger å reåpne ruten til Oslo

Thai Airwyas har i lengre tid slitt med økonomien, og pandemien har ikke gjort situasjonen bedre. Nå kan det se ut som kraftig omstrukturering sakte men sikkert kan få selskapet opp å fly igjen, og Osloruten er planlagt re-åpnet neste vår.
annonse


Thai Airways har flydd mellom Oslo og Bangkok siden sommeren 2009, en rute de har hatt stor suksess med. Allerede etter et halvt års drift økte de kapasiteten med større fly, og belegget er ofte opp mot 90%.

Samtidig som de satte inn større fly, kunne de etter første halve driftsår øke fra fem ukentlige avganger, til daglige avganger.

I fjor solgte den thailandske staten seg ut av selskapet, og Thai har måttet kvitte seg med gjeld, personell og fly. De mest ulønnsomme rutene er også fjernet fra rutekartet.

Etter sommeren i fjor var det mange optimister som trodde det verste var over, både med viruset og flyselskapets krise, men da høsten kom viste det seg at 9 -10 ruter ikke kom tilbake, blant annet Oslo og Stockholm.

Thai Airways jobber nå videre med omstrukturering og vi andre venter på en mer åpen verden. Det betyr også at selskapet igjen setter Oslo på rutekartet. Neste vår, nærmere bestemt 30. mars skal det igjen lette et fly fra Thai Airways fra Gardermoen til Bangkok.

Selskapet åpner forsiktig med to ukentlige avganger, hver onsdag og fredag. Flyene skal lette fra Gardermoen 14:15 og lande elleve timer senere i Bangkok, klokken 06:15 lokal tid, noe som vil gi gode forbindelser videre, spesielt innenlands.

Fra Bangkok Suvarnabhumi letter flyene 00:55 og ankommer Oslo 07:25 lokal tid. Selskapet planlegger å bruke fly av typen Airbus A350-900 med plass til 32 passasjerer i Business og 289 i økonomiklassen, totalt 321 passasjerer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart