-->

29. mai 2021

Gir opp norsk innenriks og legger ned base på Gardermoen

Har blåst rundt Wizz Air siden de kom til Oslo (YouTube)

Åtte måneder etter at Wizz Air annonserte sitt inntog på norsk innenriks, kaster det ungarske lavprisselskapet inn håndkle og legger ned sine femten innenriksruter i Norge, hvorav 10 fra Oslo. Fire av fem nye sommerruter fra Gardermoen forsvinner også, før de er kommet i luften.
annonse


Lørdag formiddag bekrefter det ungarske lavprisselskapet at de kutter satsingen på innenriksnettet i Norge, og avvikler sin base på Gardermoen. Det betyr allikevel ikke at selskapet forsvinner helt fra hovedflyplassen.

De vil fortsatt, på lik linje med andre utenlandske selskap fly til og fra Oslo, til europeiske destinasjoner. Men de vil ikke ha flybesetning stasjonert på flyplassen som kommer sent inn, overnatter i Oslo før de starter på tidlige morgenavganger.

Har stoppet billettsalget på norsk innenriks

Det betyr at at femten ruter mellom norske byer forsvinner, 10 av dem fra Oslo.

Etter kuttet skal Wizz Air fly fra Oslo lufthavn til Budapest, Gdansk, Krakow, Larnaca, St. Petersburg og Wien.

Selskapet sier følgende til E24 om skrotingen av norsk innenriks:
– De siste syv månedene har vist at det ikke er finansielt bærekraftig å flytte kapasitet til Norge på en kommersiell basis når alle andre flyselskaper får hjelp og derfor ikke opererer på markedsbetingelser. Derfor har Wizz Air besluttet å flytte kapasiteten til markeder hvor betingelsene ikke blir forvridd av proteksjonistiske interessenter og hvor reisende kan oppleve ekte konkurranse og lave billettpriser.

Andras Rado, senior kommunikasjonssjef i Wizz Air.  


Revisjon
Sammen med spekulasjonene på nett, ble det også kjent fredag kveld at Luftfartstilsynet har varslet tilsyn ved Wizz Airs base på Gardermoen 16. juni, mens siste innenriksavganger er 13. juni.

Da selskapet i begynnelsen av oktober i fjor annonserte at de skulle begynne å fly innenriks i Norge, ble det mye støy rundt selskapet, det skyldes først og fremst at selskapets konsernsjef József Váradi gikk ut og sa at de forbyr fagforeninger i selskapet.

Det har blåst kraftig rundt selskapet i Norge etter disse uttalelsene, og mange, inkludert statsminister Erna Solberg, har sagt de vil boikotte selskapet inntil de følger norsk lover og regler i arbeidslivet.

Stryker på omdømmemåling 

Tøffere konkurranse enn forventet?
Hvis det er riktig at Wizz Air nå kutter ut basen på Gardermoen og legger ned innenriksrutene, kan det også skyldes at de møter tøffere konkurranse enn de så for seg i oktober?

Samme dag som Wizz Air annonserte sine satsninger i Norge, kom nyheten om at Erik G. Braathen skulle starte et nytt, norsk flyselskap - det vi nå kjenner som Flyr, og som har premiere om en måned.

Da Wizz Air satset på Norge, lå Norwegian med mer enn en vinge i graven, og det var ikke mange som så for seg et "Nye Norwegian". Kanskje så ungarerne for seg en konkurranse kun mot SAS og Widerøe, mens de nå har hele fire å bryne seg på - SAS, Widerøe, Flyr og Norwegian.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart