-->

29. mai 2021

Norwegian snur – sletter likevel ikke bonuspoeng

 Gir tommelen opp til Norwegian, ikke like imponert over SAS (Norwegian)

Forbrukerrådet har krevd at Norwegian og SAS ikke sletter bonuspoeng den tiden pandemien hindrer folk i å bruke dem. Det etterkommer nå Norwegian. Forbrukernes interesseorganisasjon applauderer, og håper SAS gjør samme snuoperasjon.
annonse


Når du kjøper reiser eller bruker kredittkort, kan du opparbeide deg poeng hos flyselskapene. Disse kan du siden bruke til å betale nye reiser med. Da ferier ble avlyst på grunn av korona, valgte en del å få pengene tilbake i form av poeng istedenfor kroner på konto. Poengene har en holdbarhetsdato, og derfor står store verdier i fare for å gå tapt på grunn av reiserestriksjoner. Nå slipper altså Norwegiankundene å oppleve det.

Har tatt poenget
For noen uker siden viftet forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket med pekefingeren til Norwegian, men nå gir hun tommel opp til selskapet.

– Norwegian har tatt poenget. Kundene har vist dem tillit, og nå viser de seg den verdig.

Mange nordmenn ville mistet sine bonuspoeng hos Norwegian, fordi en epost fra selskapet havnet i reklamefilteret. De som leste den, kunne forlenge holdbarheten på poengene sine ved å trykke på en knapp. En del fikk først høre om muligheten i media, og følte seg snytt da de oppdaget at de ville miste verdier for mange tusen. Forbrukerrådet ba da om at alle måtte få forlenget varighet, uavhengig om de hadde sagt fra, forteller Blyverket.

– De lyttet til oss, og viser med det at de tar kundene sine på alvor. Da er det en glede å gi applaus til Norwegian.

Ordningen er noe begrenset i forhold til normal drift. Du kan bruke 500 cashpoints for hver tusenlapp reisen koster. Forbrukerrådet mener likevel dette er en opptur for forbrukerne, og er spesielt fornøyd med at dette kom på plass så raskt etter at selskapet var reddet fra konkurs.

SAS på feil kurs
Forbrukerrådet er ikke like imponert over SAS.

– De er i utakt med kundene sine. SAS tror folk er mest opptatt av å beholde gullstatus, men jeg kan fortelle at forbrukerne også vil beholde verdiene sine.

SAS har også pekt på tekniske utfordringer med å forlenge poeng.

– Vi må kunne forvente at høyteknologisk selskap som SAS finner ut av IKT-utfordringer rundt bonuspoengene. Det er ingen skam å snu. Har du staket ut feil kurs, er det faktisk helt nødvendig, avslutter Inger Lise Blyverket.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart