-->

2. juni 2021

Folk flest vil følge UDs reiseråd

Halvparten av oss blir hjemme i sommer også (Øyvind Heen/ fjords.com)

Majoriteten av den norske befolkningen sier at de vil følge UDs reiseråd denne sommeren. Med andre ord, de fleste planlegger norgesferie også i år.
annonse


Det viser en undersøkelse Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind i slutten av mai. 85 prosent av de spurte oppgir at de vil følge reiserådene til UD.

– Vi fikk de samme resultatene i mars, og det viser at nordmenn har fornuftige forventninger til årets sommerferie. Det vitner om gode holdninger med tanke på smittesituasjonen – på tross av at vi alle er koronalei og egentlig har mest lyst på en utenlandstur, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Totalt oppgir 10 prosent at de vil trosse UDs reiseråd og reise utenlands i sommer. 8 prosent av disse vil reise utenlands om de er vaksinert, mens 2 prosent vil reise selv uten at de er vaksinert.

Sett deg godt inn i smittesituasjonen
Til de som velger å trosse UDs reiseråd, både de som er vaksinert og ikke vaksinert, har skadeforebyggeren noen råd.

– Ha realistiske forventninger til hvordan en ferie i en pandemi kan være. Et opphold kan by på flere utfordringer, og du bør sette deg inn i smittesituasjonen dit du skal. Det er ingen garanti for at sykehuskapasiteten i Europa blir god fremover og i sommer, særlig om og når flere begynner å reise. Dersom du blir syk eller utsatt for en ulykke, er det ikke sikkert lokalt helsevesen kan hjelpe deg, advarer Nielsen.

annonse


Det er innbyggerne i Rogaland som i størst grad oppgir at de vil trosse UDs reiseråd. Når det kommer til aldersgrupper er det de i gruppen 18 til 24 år og 35 til 44 år som i størst grad oppgir dette. De fleste vil reise til Europa, noen til USA og kun et fåtall oppgir at de skal reise til Asia.

Kan bli dyrt
Uten gyldig reiseforsikring kan det både bli krevende å få hjelp og det kan fort bli dyrt. Du bør også sjekke hva lokale myndigheter krever av dokumentasjon ved innreise.

– Sett deg godt inn i hva reiseforsikringen din dekker og hold deg oppdatert på forsikringsselskapenes nettsider. Det er også viktig å gjøre grundige vurderinger av turoperatørenes forskjellige forsikringer og hva disse dekker, før du eventuelt bestiller en reise, sier Nielsen, som minner om at reiseforsikringen gjelder som vanlig i Norge.

Dette planlegger vi å gjøre i sommer
  • 50 prosent oppgir at de skal være hjemme
  • Flere nordmenn planlegger bilferie, sett i forhold til sommeren 2020 - 42 prosent oppgir at de skal på bilferie i Norge i sommer, mot 32 prosent i fjor - Det er flest Vestlendinger som oppgir dette, og de skal i hovedsak på bilferie i egen region
  • Vel 4 av 10 skal på hytta i sommer - Det er innbyggerne i Oslo som i størst grad oppgir dette - Det er de med høyest inntekt som i størst grad skal på hytta
  • Nær 1 av 5 skal pusse opp
  • 16 prosent skal på telttur
  • 5 prosent skal på båttur
  • 5 prosent skal på campingferie
  • 4 prosent skal bruke DNTs hytter

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart