-->

25. juli 2021

Gjenåpnet rute mellom Torp og Beograd

Wizz Air er tilbake på Torp med rute til Beograd

Søndag kveld, over et år etter planlagt åpning, lettet Wizz Air fra Sandefjord lufthavn med kurs mot Beograd. Dette er andre gang flyselskapet prøver seg på en rute mellom Torp og den serbiske hovedstaden.
annonse


I kveld lettet første fly fra Torp med retning Beograd, over et år etter planlagt åpning av ruten. Forsinkelsen skyldes pandemien, den nye flyruten skulle ha startet i fjor sommer.

Nå er det ikke første gang Wizz Air prøver seg på denne destinasjonen, selskapet fløy mellom de samme byene fra juni 2013 til mai 2014. Da ruten den gang ble lagt ned skyldte flyselskapet på en kraftig gebyrøkning de opplevde ved flyplassen i den serbiske hovedstaden.

Holdt på å ryke igjen
Det er ikke mer enn et halvt år siden det så mørkt ut for en reåpning. I januar varslet lavprisselskapet at de alikevel ikke ville sette et tredje basefly i den serbiske hovedstaden, og utvide med ti ruter. Etter en del frem og tilbake valgte de å satse på å fly fra Beograd, til Hamburg og Torp, og det er disse rutene som nå endelig er i gang.

- Det er bosatt flere tusen serbere sentralt på Østlandet og dette danner et godt fundament for trafikk begge veier, så vi er trygge på at det er et marked for direktetrafikk mellom Torp og Beograd, sa markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen, i fjor sommer.

Great Circle Mapper (gcmap.com)


At det er et marked fra både Torp og Oslo tyder trafikktallene på. I 2019 fraktet Norwegian alene rundt 50.000 passasjerer mellom Gardermoen og Beograd, de var da alene om å fly denne ruta. I tillegg fløy de ca. 7000 passasjerer som mellomlandet i Beograd før de reiste videre.

I fjor sommer, midt under pandemien, valgte det statlig flyselskapet Air Serbia å vende tilbake til Gardermoen etter åtte års fravær. De startet opp med to ukentlige avganger, og har allerede etter et år økt kapasiteten til fire ukentlig rundturer.

 Wizz Air starter opp med to ukentlig rundturer fra Torp, med avgang hver torsdag og søndag. En kikk i rutetabellen viser at selskapet ønsker å få til denne ruten, det er allerede lagt ut billetter fram til utgangen av oktober neste år.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart