-->

29. juli 2021

Wizz Air: Snart tilbake på 2019 nivået

Wizz Air er snart tilbake på gamle høyder

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air forventer snart å være tilbake med den samme kapasiteten selskapet hadde før pandemien slo inn og satte de fleste fly på bakken.
annonse


Innen utgangen av august regner Wizz Air, som et av de første i Europa, å være tilbake med den samme kapasiteten (100%), som selskapet hadde i 2019, og før pandemien slo til i mars i fjor og satte en stopper for hele luftfartsbransjen.

 - Vi fortsetter å utvide virksomheten. I løpet av juli og august forventer vi å operere henholdsvis 90 prosent og 100 prosent av kapasiteten vår i 2019.


Det sa konsernsjef Jósef Váradi da selskapet nylig la fram regnskapstallene for andre kvartal, april til juni.

Han sa samtidig at kvartalet hadde vært vanskelig, da de kun hadde operert en tredjedel av kapasiteten de hadde til rådighet.

Underskudd
Wizz Air kom ut av kvartalet med et underskudd på 114,4 millioner euro, mot et underskudd på 108 millioner euro i samme periode i fjor. Utfordringene skyldtes først og fremst reisebegrensningene knyttet til Covid-19, som satte en demper på mulighetene for å reise.

 - I løpet av kvartalet så vi en positiv forandring. Folk begynte å fly igjen, selv om begrensningene fortsatt påvirket reisen. I løpet av kvartalet fraktet vi tre millioner passasjerer, som var fire ganger så mange som i samme periode i fjor, sa Váradi.

Sammenlignet med samme kvartal i 2020 har cabinfaktoren (utnyttelsesgraden) økt fra 55,5 til 63,6.

Flere seter i flyene
Selskapet har utvidet flåten til å omfatte 141 fly. Seks nye Airbus A321neos med 239 seter er på plass i hangaren, mens to Airbus A320-er med 180 seter er overlevert i forbindelse med utløpet av leasingavtalen.

De nye flyene øker gjennomsnittlig antall seter per fly til 207. Wizz Airs fly er i gjennomsnitt 5,3 år gamle.

Nye ruter
Sist helg åpnet Wizz Air en svært forsinket rute fra Torp til Beograd, i september er det klart for en ny rute til den polske byen Rzeszów, og i november kommer Tallinn, hovedstaden i Estland på rutekartet.

Etter at lavprisselskapet i våres overraskende trakk seg ut fra innenriksmarkedet i Norge, er det ikke mer enn fire Wizz Air-ruter igjen fra Oslo lufthavn. Fra 2. november åpner de to nye ruter, en til Larnaca på Kypros, og en til St. Petersburg i Russland.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart