-->

2. august 2021

Norse Atlantic henter flere Dreamlinere til hangaren

Norse Atlantic Airways leier inn flere Dreamlinere (Wikimedia)

Langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways har inngått en avtale med BOC Aviation Ltd om leie av seks Dreamlinere, det betyr at flyselskapet etterhvert vil ha 15 dreamlinere i hangaren, og er et skritt nærmere oppstart.
annonse


Det norskeide flyselskapet Norse Atlantic Airways, som ennå ikke har tatt til vingene, har akkurat skrevet kontrakt med flyleasingfirmaet BOC Aviation Ltd om å leie seks Boeing 787-9 Dreamlinere. Leiekontrakten er på 16 år per fly, og selskapet forventer å motta flyene i desember i år.

Norse fortsetter å utføre sin strategi om å gjøre transatlantiske reiser rimelige for alle ved å benytte en ensartet flåte av moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige fly og gjennom konkurransedyktige og fleksible leiestrukturer, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Tidligere i år ble det også kjent at Norse Atlantic Airways hadde inngått en tilsvarende leieavtale med AerCap om leie av 9 Dreamlinere, flere av dem kommer trolig fra Norwegian. Flyselskapet er nå oppe i 15 fly, og det er der de ønsker å være når de starter opp driften, har Bjørn Tore Larsen tidligere uttalt. Han er grunnlegger og administrerende direktør for oppstartselskapet.

Selskapet sa under en presentasjon i mars i år at de håper å være i luften i desember i år, grunnet pandemien er de nå litt mer avventende, og sier en gang mellom desember og mars.

Før første fly tar av, vil selskapet se at det er god etterspørsel i markedet etter deres produkt på begge sider av Atlanteren. Hvis myndighetenes reiseråd er strenge og reiser ikke anbefales, venter heller selskapet til forholdene blir bedre.

Presenterer designet om en uke
Flyselskapet skal presentere varemerket og designet på flyene, også kjent som livery, den 10. august. Foreløpig holdes kortene tett til brystet, og kun denne videoen er sluppet, som en liten teaser.

Fra Oslo
I starten ser Norse Atlantic Airways for seg ruter til destinasjoner som New York, Los Angeles og Miami i USA, fra London, Paris og Oslo.

Ifølge selskapet vil man å utvide rutenettet til også å omfatte destinasjoner i Asia etter hvert som flere Dreamlinere fases inn. Selskapet poengterer at ekspansjon og vekst utelukkende skal skje basert på etterspørsel og lønnsomhet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart