-->

24. september 2021

Restriksjoner på innreise til Norge fjernes gradvis

Restriksjoner på innreise til Norge fjernes gradvis (Illustrasjonsfoto)

I "En normal hverdag med økt beredskap", vil regjeringen fjerne innreisetiltakene gjennom tre faser. Den første fasen starter lørdag 25. september kl. 16.
annonse


Fra dette tidspunktet åpnes det for at alle EØS-borgere, inkludert folk fra andre land som er bosatt i EØS, kan komme inn til Norge. Det samme gjelder folk som bor i Storbritannia og Sveits. Vi åpner også for at alle utlendinger som bor i såkalte lille land kan komme inn til Norge. Dette er land utenfor EØS/Schengen som Folkehelseinstituttet (FHI) vurderer at kan ha noe mildere restriksjoner.

– Vi har levd lenge med strenge tiltak på grensene. Dette har vært viktig for å bekjempe importsmitte. Når vi nå går over til en normal hverdag, legger regjeringen opp til en gradvis nedtrapping av begrensningene på innreise til landet. Dette vil skje under nøye overvåking, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Den første fasen av nedtrappingen av innreiserestriksjonene starter lørdag 25. september kl. 16, den neste fasen vil etter planen bli vurdert i siste halvdel av oktober.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart