-->

27. november 2021

Nye innreiseregler til Norge

Fredag trådte nye innreiseregler i kraft (Illustrasjonsfoto)

Fra og med i går, fredag, ble det innført nye innreiseregler til Norge. Det betyr at også nordmenn må registrere seg ved innreise til landet, samt tvungen smittetest.
annonse


Med de nye innreisereglene vil reisende merke økt kontrollvirksomhet fra politiets side, enten du kommer med bil, ferge eller fly.

Blir du stoppet i kontroll må du kunne legge fram dokumentasjon dersom du kommer fra et område med karanteneplikt, men er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste seks måneder og kan dokumentere dette ved å fremvise Norsk, svensk eller dansk koronasertifikat med QR-kode, EUs digitale koronasertifikat (land koblet til EUs løsning) eller EUs digitale koronasertifikat (land koblet til EUs løsning).

Her finner du skjemmaet for å registrere innreise til Norge (ekstern lenke)

– For å begrense importsmitte skjerper vi innreisetiltakene fra 26. november. Fra den datoen må alle registrere seg før innreise til Norge. På bakgrunn av helsefaglige råd, gjeninnfører vi også kravet om negativ test tatt før innreise. Det gjelder alle som ikke kan dokumentere med godkjent koronasertifikat at de er fullvaksinert, eller at de har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene. Dette vil gjelde uansett hvilket land man reiser fra, sa justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), for en uke siden.

De nye reglene

Fra 26. november innfører regjeringen krav om at alle innreisende som hovedregel skal registrere seg i innreiseregistreringssystemet.

Det gjøres unntak for barn under 16 år og utvalgte grupper.

Alle innreisende har en plikt til å framvise slik bekreftelse og eventuelt koronasertifikat til politiet ved kontroll.

Det åpnes for innreise for alle utlendinger som har rett til innreise etter utlendingsloven.

Du skal fylle ut skjema for innreiseregistrering før innreise til Norge hvis du har oppholdt deg i et land eller område med karanteneplikt i løpet av de siste 10 døgnene før ankomst til Norge.

Etter fullført registrering får du en kvittering som skal vises til politiet ved grensekontrollen.

Reisen kan kun registreres når det er mindre enn 72 timer til innreisetidspunkt.

Barn under 16 år trenger ikke å fylle ut innreiseregistreringsskjema.



www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart