-->

28. november 2021

Varsler kutt i tilbud før rutene er startet opp

Varsler kutt i ruter som ikke har startet opp (Sandefjord lufthavn)

Allerede nå, to - tre uker før Wizz Airs nye ruter fra Torp til Sarajevo og Tirana har hatt sine første avganger, varsler lavprisselskapet at de kutter i rutetilbudet på disse rutene. Flere andre ruter lider samme skjebne.
annonse


De to nye rutene fra Sandefjord lufthavn ble lansert så sent som i august i år, med oppstart i desember. Nå, to uker før ruten til Tirana i Albania, og tre uker før ruten til Sarajevo i Bosnia-Herzegovina starter opp, går flyselskapet inn og kutter i det nye rutetilbudet. Det samme gjør de med 12 -13 andre ruter som skulle ha startet fra disse byene.

Rutetilbudet fra Torp 

Mesteparten av rutekuttene skyldes av mange land igjen begynner å stramme inn på hvem som kan få innreise, grunnet Coronasmitten som er oppadgående over store deler av Europa. Rett før helgen ble det kjent at det er oppdaget en ny virusvariant, som har fått navnet Omicron. Denne varianten har et stort antall mutasjoner, og det smitter enda lettere enn selve Coronaviruset og Delta-varianten.

Er flyene i rute på Torp? 

Mange av landene i det tidligere Jugoslavia har et høyt antall smittede blant befolkningen, og mange er uvaksinerte. Både Bosnia-Herzegovina og Albania (som ikke var en del av Jugoslavia) er grå på FHIs smittekart, det betyr karantene ved ankomst til Norge.

Til våren
Begge de nye rutene starter som planlagt i desember, men allerede i januar legges de på is. Hvis det ikke blir en eksplosjon av smitte ser Wizz Air for seg oppstart til våren. For Torp sin del betyr det oppstart igjen i februar og mars.

Så langt ser det ut som at det blir to ukentlige avganger på disse rutene. Wizz Air har sendt signaler om at flere ruter kan få redusert antall avganger fra tre til to ukentlige, samt to til én ukentlig. Foreløpig ser det ut til at Torp kommer seg unna de verste kuttene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart