-->

16. november 2021

Ryanair: Planlegger åtte nye ruter fra Oslo

Ryanair har søkt om å få starte åtte nye ruter fra Oslo lufthavn

Det irske lavprisselskapet Ryanair planlegger å åpne åtte nye ruter fra Oslo lufthavn, blant annet Stockholm og København, samt tre populære Spaniadestinasjoner.
annonse
Hvis rutene kommer på rutekartet vil Ryanair gå rett i strupen på SAS, Norwegian og Flyr om å kapre kunder og vi kan forvente en krafit priskrig.

Det er nettstedet Flysmart24 som først brakte denne nyheten

Ikke lansert
Foreløpig har ikke Ryanair gått offentlig ut og annonsert disse åtte rutene. De har søkt om avgangs- og landingstider, såkalte slots, ved Oslo lufthavn, det har Flysmart24 fått innsyn i, via Airport Coordination Norway.

Dette betyr ikke at selskapet må starte opp rutene, de kan starte opp alt fra én til åtte ruter, eller de kan ombestemme seg og skrinlegge planene helt.

De åtte rutene det er søkt om er: Alicante, Berlin, Brussel, København, Malaga, Palma de Mallorca, Paris og Stockholm.

Hvis Ryanair starter opp alle de åtte rutene de har søkt slots på, møter de konkurranse på alle rutene fra de tre andre norske selskapene, unntatt Brussel som Norwegian har holdt seg unna, samt at Flyr ennå ikke har annonsert noen rute til Palma på Mallorca.

Men til Brussel vil Ryanair også konkurrere med Brussels Airlines, samt med Air France til Paris.

Ryanair   SAS     Norwegian   Flyr     
Alicante    💛    💚       💚   💚
Berlin    💛    💚       💚   💚
Brussel    💛    💚   💚
København    💛   💚       💚   💚
Malaga    💛   💚       💚   💚
Palma de Mallorca   💛   💚       💚
Paris   💛   💚       💚   💚
Stockholm   💛   💚        💚
Gult hjerte - Ryanairs planlagte ruter. Grønt hjerte - her konkurrerer de mot SAS, Flyr og Norwegian


Det er usikkert om selskapet går med planer om å fly fra Gardermoen til Brussels hovedflyplass, eller til lavprisflyplassen Brussels Charleroi, Ryanair flyr i dag på begge disse flyplassene.

Til Paris flyr irene til lavprisflyplassen Paris Beauvais.

Hvis Ryanair setter både Stockholm og København på kartet, må de inn med stor kapasitet, med mange daglige avganger. Flyrutene mellom de tre skandinaviske hovedstedene har i alle år vært en melkeku for SAS, som har hatt avganger spesielt rettet inn mot de foretningsreisende.

Hvis rutene blir en realitet, vil de starte opp når sommertiden starter opp siste helg i mars neste år, da blir det også kjent hvilke ruter som er sesongruter og hvilke som er helårsruter.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart