-->

23. november 2021

Tryg Forsikring: Bli hjemme! Gjensidige: Du kan reise!

Reise på ferie, eller bli hjemme? (Illustrasjonsfoto)

- Bli hjemme til smittetallene går nedover, er rådet Tryg Forsikring gir reiselystne nordmenn.
- Vi fraråder ikke nordmenn å dra på ferie sier Gjensidige.
annonse
Superpulver som booster næringsinnholdet i smoothies


- Hvis du ikke har bestilt flybillett ennå, så vent med å bestille reise til forholdene i Europa er blitt mer oversiktlige, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

- De som tar sjansen på å reise ut av Norge nå, kan risikere at reisen blir avlyst eller sterkt begrenset på grunn av korona-tiltak på reisemålet. Vi anbefaler at man ikke planlegger reiser til utlandet nå, men venter til pandemien er på retur, sier Irgens.

Oppfordringen kommer fordi flere nordmenn på reise nå opplever utfordringer i et Europa der flere land innfører strenge restriksjoner for å begrense smitten.

- Risikerer å tape alt
- Bakgrunnen for at vi sier dette er at hvis du rammes av nasjonale regler, så dekkes ikke det av reiseforsikringen, legger han til.

- Du risikerer å stå der med betalt flybillett og hotell og tape alt, slik som i Østerrike nå der de har innført restriksjoner. Vi ser at land etter land nå innfører tiltak. Europa er episenteret i koronapandemien.

Ole Irgens i Tryg Forsikring sier det bare er reiseråd utstedt av det norske utenriksdepartementet som gir grunnlag for avbestillingsdekning over reiseforsikringen.

Forsikringen vil heller ikke dekke utgifter til eventuell karantene eller avlysing av arrangement på reisemålet som følge av korona-tiltak, poengterer han.

Gjensidige fraråder ikke reiser
Smitten i Europa øker, og Gjensidige oppfordrer folk til å sette seg grundig inn i situasjonen dit de skal, og hvilke regler som gjelder for turoperatører og forsikringer.

- Vi som forsikringsselskap følger myndighetenes råd når vi forteller våre kunder hvordan de bør forholde seg i denne situasjonen, og fraråder ikke nordmenn å dra på reise så lenge myndighetene ikke har tatt en slik beslutning, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige.

- UD fraråder ikke reiser, men det å ta et bevisst og planlagt valg før man setter seg på flyet er uansett smart, fastslår Thoresen.

Kart som viser karantene ved innreise til Norge. Kartet gjelder fra og med 22.11.21.

Kilde: FHI

 
Dette bør man tenke på
Gjensidige er spente på utviklingen fremover, ikke minst med tanke på usikkerheten som fortsatt råder og mye forvirring med røde land etc.. Flere er også usikre på hva som gjelder for forsikringen. Man kan ikke angre seg og få penger tilbake selv om landet merkes som rødt, så lenge UD ikke fraråder reiser til landet. Gjensidige forholder seg kun til UDs reiseråd når det gjelder avbestillinger.

Det er verdt å merke seg at det reiseforsikringen dekker, er uventet og akutt sykdom. Er man allerede syk før reisen, og med stor sannsynlighet vil trenge behandling, er dette ikke noe som dekkes av forsikringen. Den enkelte bør derfor i samråd med sin lege vurdere om en reise er forsvarlig utifra vedkommendes helsetilstand.

Sett deg grundig inn i de lokale forhold, smittesituasjon og annet, og husk at ting fort kan endre seg. Det er viktig å vite noe om kapasiteten i helsevesenet dit man drar.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart