-->

1. desember 2021

Norwegian utvider flåten med to Boeing 737 MAX fly

Norwegian inngår avtale om leasing av to Boeing 737 MAX 8 (Norwegian)

Norwegian fortsetter den planlagte utvidelsen av flyflåten, og selskapet kunngjør nå en leasing avtale på to Boeing 737 MAX 8.
annonse


– Avtalen er viktig i arbeidet vi gjør med å bygge en moderne og effektiv flyflåte for fremtiden. Fleksibiliteten «power-by-the-hour»-avtalene gir, gjør det enklere for oss å justere for sesongvariasjon og etterspørsel, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Overlevering av flyene er nært forestående, og bidrar til at Norwegian kan gjennomføre det planlagte ruteprogrammet for sommeren 2022 med om lag 270 ruter i Europa.

Les også: Flyr satser på fabrikknye fly fra Boeing

Flyene har begge en leasing periode på ni år, og i avtalen inngår «power-by-the-hour» for IATAs vintersesong i 2021/2022 og 2022/2023. En «power-by-the-hour-avtale betyr at flyselskapet bare vil betale for flyene når disse er i bruk.

Dette gir selskapet god fleksibilitet til å håndtere kapasiteten også gjennom lavsesongen. Avtalen gir videre Norwegian mulighet til å kunne erstatte 737 MAX 8-flyene med moderne kortdistansefly fra Airbus. Flyene vil leases fra et vel ansett selskap som har hatt et langvarig samarbeid med Norwegian.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart