-->

16. desember 2021

Slik blir det å fly i jula i år

Flying home for Christmas 2021 edition (Illustrasjonsfoto)

Samtidig som pandemien er inne i nok en alvorlig fase, skal mange tusen passasjerer reise på juleferie. Her er noen tips til deg som skal ut og fly, slik at du både kommer deg vel frem og ivaretar smittevernet på reisen.
annonse


For mange er førjulstiden og det å fly nærmest tradisjon. Tusenvis skal hjem til jul, eller utenlands for å feire høytiden. Også i år blir dette en annerledes jul, preget av at pandemien er inne i en ny og svært alvorlig fase. Derfor gjør Avinor, politiet, helsemyndigheter og alle andre på flyplassene alt vi kan for at smittevernet skal ivaretas på en god måte.

Sjekk inn og reis berøringsfritt 

– Et av de viktigste rådene våre er at reisende må lese seg opp på koronareglene før de skal fly, og møte opp i god tid, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Joachim Westher Andersen og fortsetter: 

– Som vi har sett de siste to ukene kan anbefalinger og regler fra Regjeringen og helsemyndighetene endre seg på svært kort varsel. Det kan også være lokale råd og regler i tillegg til de nasjonale. Det er derfor viktig å følge med på det som gjelder der du flyr til og fra, sier han.

Den aller travleste dagen
Den travleste reisedagen før jul ser ut til å bli onsdag 22.desember, for alle de fire største flyplassene; Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

– For Oslo lufthavn blir det nesten 60 000 reisende denne dagen, men dette er et anslag som kan endre seg om det kommer ytterligere endringer i anbefalinger og regelverk, sier kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Harald Nygaard Kvam.

For Bergen er det snakk om over 16 000 reisende, Trondheim over 11 000 og Stavanger over 9 000 reisende den 22. desember.

Oslo lufthavn blant de beste på smittevern 

Oslo lufthavn venter mange reisende gjennom julen
Fra den 17. Desember og frem til nyttårsaften 31. desember forventer Avinor over 590 000 passasjerer gjennom Oslo lufthavn. En nedgang på 35 prosent fra de 915 000 i samme periode i 2019. Tallene er usikre og kan raskt endres om det kommer nye restriksjoner.

– Selv om trafikken er lavere enn før pandemien kan det tidvis bli kø, grunnet ekstra smitteverntiltak, mange reisende samtidig og mye bagasje når folk skal ha med julegaver og annet. I de aller travleste timene kan du derfor oppleve litt ventetid.

– Det er derfor lurt å møte opp i god tid, og gjøre seg klar til sikkerhetskontrollen før du står der og skal legge ting i boksene på båndet, forteller Nygaard Kvam.

– Fra og med fredag 17. og frem til 23. desember er det en reisetopp på alle de fire største flyplassene, avslutter Nygaard Kvam.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart