-->

14. desember 2021

Starter ny rute til Tampere

airBaltic åpner ny rute mellom Oslo og Tampere i Finland (airBaltic)

Flyselskapet airBaltic åpner ny base i Tampere i Finland, og lanserer flere nye ruter.
Blant annet skal de fly direkte til Oslo fra neste vår.
annonse


I dag annonserte det latviske flyselskapet airBaltic at de åpner en ny base i den finske byen Tampere, også kjent som Tammerfors.

airBaltic har allerede fløyet flere år mellom Tampere og hjemmebasen Riga i Latvia, nå vil de ekspandere med en ny base i Tampere og annonseringen av seks nye ruter.

Sammen med Oslo kommer København, Frankfurt, München, Malaga og Rhodos på rutekartet fra Tampere.

Flyselskapet har planer om å fly 3 ukentlige avganger mellom Oslo og den finske byen - hver mandag, onsdag og fredag, med oppstart 2. mai neste år.

Tampere er Finlands tredje mest folkerike kommune, og landets nest største tettsted. Den er også nordens største innlandsby.

Tampere var den første, og er fremdeles den største, industribyen i Finland, og har blitt kalt «Finlands Manchester»

Tampere/ Tammerfors Finland

airBaltic er ikke helt ukjent på Oslo lufthavn, de flyr allerede til de tre baltiske hovedstedene Tallinn, Riga og Vilnius, samt at de flyr fra andre norske byer til Riga.

Ryddet i hangaren
airBaltic har operert fly av typen Boeing 737-300, 737-500 og Bombardier Q400, sistnevnte er godt kjent her hjemme, hos Widerøe. Under pandemien har flyselskapet ryddet i hangaren og kvittet seg med de siste flyene av disse typene.

Nå er flyparken trimmet til kun å bestå av Airbus A220-300 (tidligere Bombardier CS300), flåten består nå av 32 fly av denne typen med 145 seter ombord, 30 maskiner til er i bestilling.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart