-->

8. desember 2021

Vil utsette flypassasjeravgiften

Regjeringen vil utsette innføringen av flypassasjeravgiften (Illustrasjonsfoto)

Under regjeringens Corona-pressekonferanse tirsdag, ble det mye snakk om munnbind, en-meter'n og juleselskap. Men også gjenåpning av kompensasjonsordningen for næringslivet ut året og å forlenge støttetiltakene for kollektivtransport og fly ut mars.
annonse


– Når vi strammer inn på smitteverntiltakene, vet vi at det rammer mange næringer og arbeidsplasser. Regjeringen vil stille opp for disse. Derfor foreslår vi nå flere økonomiske kompensasjonstiltak, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), på pressekonferansen.

– Nå som vi strammer litt inn på smitteverntiltakene, er det også et behov for at regjeringen stiller opp økonomisk- for bedriftene og de ansatte som rammes. Med forslagene vi legger frem i dag, vil vi gi folk og bedrifter økonomisk trygghet, og gjøre det lettere å holde hjulene i gang i tråd med smitteverntiltakene, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), i går.

I tillegg til å justere kompensasjonsordingen for næringslivet og kommunesektoren, kunne næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), fortelle at
kompensasjonsordningene for togselskaper og for kommersielle buss- og båtruter blir videreført ut mars, og regjeringen vil foreslå å utsette gjeninnføringen av flypassasjeravgiften til 1. april 2022.

Flypassasjeravgiften i Norge ble innført 1. juni 2016, med 80 kroner per avgang fra norske flyplasser til andre flyplasser i landet. Reiser du tur-retur mellom to norske byer eller tettsteder betaler du altså 160 kroner.

På grunn av Coronapandemien ble denne avgiften fjenet tidligere i år, men fra nyttår var planen at den skulle innføres igjen, det kom fram i revidert nasjonalbudskjett for en måned siden. Nå utsettes den altså til april.

Alle de økonomiske tiltakene er avhengig av bevilgningsvedtak i Stortinget. Regjeringen tar sikte på å legge frem en proposisjon for Stortinget i januar.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart