-->

14. januar 2022

Amerikansk flytillatelse er på plass

Norse kan nå fly mellom Europa og USA (Malcolm Nason/ Flynorse)

Det amerikanske transportdepartementet har i dag innvilget Norse Atlantic Airways’ søknad om tillatelse til fly mellom Europa og USA. Selskapet er i rute til å starte transatlantiske lavprisflygninger til våren.
annonse


- Vi er godt fornøyde med at det amerikanske transportdepartementet har godkjent vår søknad om å tilby transatlantiske lavprisflygninger med mer miljøvennlige fly av typen Boeing 787 Dreamliner.

Denne viktige milepælen bringer oss ett skritt nærmere lansering og vil bidra til flere arbeidsplasser i luftfarten og reiselivsnæringen på begge sider av Atlanteren. Ikke minst vil det bidra til verdiskaping som følge av økt reiseaktivitet.

Vi setter stor pris på departementets konstruktive og raske behandling av vår søknad, og ser frem til vårt videre samarbeid, sier konsernsjef og grunnlegger Bjørn Tore Larsen i Norse.

I desember fikk Norse driftstillatelse fra Luftfartstilsynet i Norge og mottok sitt første fly av typen Boeing 787-9 Dreamliner. Norse planlegger de første flygningene fra Oslo til utvalgte byer i USA til våren.

- Vi er takknemlige for støtten vi har fått fra blant annet flyplasser, fagforeninger, politikere, myndigheter, samarbeidspartnere, fremtidige kunder og ansatte. Vi tror at transatlantiske reiser vil gjenopptas med full kraft når pandemien er bak oss. Folk vil ønske å utforske nye destinasjoner, besøke venner og familie og reise på forretningsreise. Vi i Norse vil være der for å tilby attraktive og rimelige flyreiser til både fritids- og kostnadsbevisste forretningsreisende, sier Larsen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart