-->

15. januar 2022

Foreslår å gi 110 millioner i støtte til flyselskapene

Regjeringen forslår å gi 110 millioner i støtte til flyselskapenen første kvartal (Illustrasjonsfoto)

Koronapandemien har rammet kollektivtransporten hardt. Redusert reiseaktivitet medfører lavere inntekter for selskapene. Regjeringen foreslår derfor å bevilge drøyt 1,5 milliarder kroner til å kompensere for reduserte inntekter, 110 millioner av disse til flyselskapene.
annonse


– Koronapandemien har rammet kollektivtransporten hardt. Smitteverntiltak vil også prege starten på 2022. Hjemmekontor og redusert reiseaktivitet medfører lavere inntekter for selskapene. Vi foreslår derfor å bevilge drøyt 1,5 milliarder kroner til å kompensere for reduserte inntekter i årets tre første måneder. Regjeringen følger koronasituasjonen nøye, og vil fortløpende vurdere behov for kompenserende tiltak for næringen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Regjeringen varslet i desember 2021 økonomisk kompensasjon til flyselskaper, togselskaper, fylkeskommunal kollektivtrafikk og kommersielle buss- og båtruter ut mars 2022. Støtteordningene vil være utformet i tråd med tidligere praksis.

Fordeling av midler
Regjeringen foreslår i dag å bevilge følgende beløp i kompensasjon for tapte billettinntekter i første kvartal i år som følge av smitteverntiltakene:

800 millioner kroner til å videreføre tilleggsavtaler med persontogselskapene.

600 millioner kroner til fylkeskommunal kollektivtransport, utover 250 millioner kroner som allerede er bevilget for 2022.

110 millioner kroner til flyselskaper, fordelt på 100 millioner kroner i merkompensasjon til selskaper som opererer FOT-ruter og 10 millioner kroner til kjøp av minstetilbud på kommersielle flyruter ved behov. Den samlede bevilgningen kan imidlertid benyttes til begge formålene.

50 millioner kroner til kompensasjonsordningen for kommersielle buss- og båtruter

Foreslår å utsette gjeninnføring av flypassasjeravgiften Flypassasjeravgiften er i statsbudsjettet for 2022 gjeninnført fra 1. januar. Regjeringen foreslår nå at gjeninnføringen utsettes til 1. juli. Dette vil kunne avhjelpe situasjonen for luftfartsnæringen, som opplever nedgang i reiseaktiviteten.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart