-->

17. januar 2022

Russerne kommer! - med ny direkterute fra Oslo

Nå blir det igjen forbindelse mellom Oslo og St. Petersburg (Nordwind)

Nå skal det igjen bli direkteforbindelse mellom Oslo og St. Petersburg. Denne gangen er det det russiske selskapet Nordwind som forsøker seg på en rute til Russlands kanskje vakreste by.
De skal være igang fra april med to ukentlige avganger.
annonse


En direkterute mellom Oslo lufthavn og St. Petersburg i Russland, er ikke en ukjent flyrute, faktisk fløy Norwegian mellom de to byene i nesten ti år, inn til de høsten 2015 valgte å kastet inn håndklet. Den daværende økonomiske krisen med fallende oljepriser, svak russisk valuta, samt ettervirkningene av de vestlige sanksjonene i forbindelse med Ukrainakonflikten, fikk de reisende til å holde seg vekk, og Norwegian avviklet ruten. Ruten var blant Norwegians første utenriksruter.

Sommeren 2016 kom russiske RusLine på rullebanen med sin rute til St. Petersburg, men det holdt knapt et år før de var fløyet, for godt.

Corona-sommeren 2020 annonserte den ungarske lavprisgiganten Wizz Air at de skulle åpne base i den russiske byen, og blant annet satse på ruter til de skandinaviske hovedstedene. Fra Oslo skulle de starte opp i september samme år.

Snart ett og et halvt år senere er ruten enda ikke på vingene, men på Wizz Airs nettsider er billettsalget i gang, og de håper og tror på en oppstart 29. mars.

Torsdag 28. april planlegger Nordwind å sende sin første maskin til Oslo.

Da letter flyet fra St. Petersburg lufthavn Pulkov klokken 17:20, og er i Oslo 18:25. Returen fra Gardermoen går 19:30 og er i St. Petersburg klokken 22:35. Alle tider er lokale.

Neste avgang blir 1. mai med de samme avgangstidene, og ruten skal gå hver torsdag og søndag. Flyselskapet planlegger å fly med en Boeing 737-800 New Generation til Oslo.

Nordwind ble etablert i 2008, har sitt hovedkontor i den russiske hovedstaden Moskva. Selskapet har bygget seg opp til i dag å fly til nærmere 100 destinasjoner fordelt på 28 land. i tillegg til å fly i Europa har de ruter til Latin-Amerika, Midt-Østen, Asia og Afrika. Nordwind har drøyt 40 fly i flyparken, fordelt på forskjellige flytyper fra Airbus og Boeing.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart