-->

2. januar 2022

Europas punktligste flyselskap 2021

Aeroflot - blant Europas punktligste flyselskap i 2021

Pandemien gjorde også 2021 til et horribelt år for mange flyselskap og luftfartsbransjen generelt, men noen kan glede seg over at de i er blant de aller beste på punktlighet i året som gikk. Et norsk selskap er også på listen.
annonse


Det er analyseselskapet Cirium som nå har sluppet tallene som viser hvilke flyselskap som var blant de punktligste, fordelt på geografiske regioner/ verdensdeler.

De fem punktligste selskapene i Europa har alle flydd, eller flyr i dag til Gardermoen, et av dem er norsk.

Kriteriene for at flighten skal registreres som ankommet i tide, betyr at flyet må ha ankommet gate ikke senere enn 15 minutter, etter planlagt ankomsttid. Disse kriteriene er globale.

Tre av de punktligste flyselskapene i vår verdensdel i 2021 er spanske, og er tilknyttet International Airlines Group (IAG).

Punktligst var Vueling med en punktlighet på 92.1%. Selskapet flyr mellom Oslo og Barcelona.

Deretter følger Iberia Express med 91.8% av flyene i rute. Selskapet har flydd fra Oslo til Madrid.

Tredje beste selskap i fjor var vårt eget Norwegian, med 91.54% av flyene i rute. Selskapet flyr omlag 80 ruter fra Oslo til Europa, og 14 innenriksruter fra Gardermoen.

På fjerde plass kom russiske Aeroflot som flyr Oslo - Moskva, 91.05% av deres fly var i rute i fjor.

Spanske Iberia kommer på femte plass med 90.3% av flyene i rute. Selskapet flyr mellom Oslo og Madrid. De er morselskapet til Iberia Express.

Verdens mest punktlige
Globalt er det de to japanske selskapene All Nippon Airlines (ANA) og Japan Airlines (JAL) som topper listen med 95% og 94.1% av flightene i rute. Deretter følger russiske Aeroflot - 91%, Sør-Amerikanske LATAM - 88.7%, og amerikanske Delta  Airlines med 87.8% av flyene i rute.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart