-->

6. februar 2022

Bekrefter rute til Oslo

Bekrefter ny rute mellom Oslo og Kyiv (Wikimedia)

Ukraine International Airlines (UIA) bekreftet denne uken at de starter en direkterute mellom Oslo lufthavn og Kyiv lufthavn Boryspil. Første fly letter 1. juni og selskapet vil fly tre ukentlige rundturer mellom de to hovedstedene.

Som vi kunne fortelle i begynnelsen av desember i fjor, starter Ukraine International Airlines (også bare omtalt som UIA) opp sin første rute til Norge og Oslo kommende sommer. Onsdag 1. juni er første flygning planlagt mellom den norske og ukrainske hovedstaden.

Dette er en rute som har stått på flyselskapets plan noen år, så sent som i 2018 var de klare med fire ukentlig rundturer, men det ble alikevel ikke noen oppstart den gangen.

Uroen i den østlige delen av landet de siste årene, har skapt en del usikkerhet, og skrinlagt flere planer for selskapet.

Tross økt spenningen mellom Ukraina og Russland, ser det ut som selskapet igjen vil inn på det norske markedet, det er planlagt tre ukentlige avganger - hver onsdag , fredag og søndag. Flytiden er på i undekant av tre timer én vei.

I perioden 2012 - 2014 fløy Norwegian mellom de to byene fram til Russlands annektering av Krimhalvøya i tjue-fjorten, da valgte de å trekke seg helt ut av det markedet.

SAS kastet seg inn på denne ruten i oktober 2019, og har hatt godt belegg på denne ruten, som har vært fri for konkurranse. I dag flyr SAS på tirsdager, torsdager og lørdager, det betyr at med UIA sitt planlagte program, vil det bli daglige forbindelser unntatt på mandager.

Flyselskapet trekker fram at de gode rutetidene vil gjøre det atraktivt å fly med UAI fra Oslo til Kyiv, og videre på internasjonale ruter til Istanbul, Tel Aviv, Tbilisi, Cairo, Chisinau, Baku, Yerevan, Tenerife, Roma, Athen, Larnaca, Split og Budapest.

Det vil også være gode overganger til innenrikstrafikk i Ukraina, til byer som Odesa, Kharkiv, Dnipro og Kherson.

Hver onsdag, fredag og søndag letter flyene fra Kyiv International Airport klokken 08:25 og de lander i Oslo klokken 10:15. Returen fra Oslo går klokken 16:00, med ankomst Boryspil lufthavn klokken 17:50. Alle flytider er lokale.

Ukraine International Airlines så dagens lys i 1992 og ble Ukrainas flaggbærer etter Sovjetunionens fall året før. Selskapets første rute gikk fra Kyiv til London.

Selskapet flyr til rundt 90 destinasjoner i Europa, Asia og Midt-Østen, samt til USA og Canada. UIA flyr til og fra Kyivs hovedflyplass - Boryspil International Airport (KBP).

Ukraine International Airlines har stort sett fly av typen Boeing i sin hangar, og aller flest av 737-800, samt Embraer 190 og 195. I første omgang er ruten til Oslo satt opp med Embraer 190 (bildet) med 104 seter fordelt på business- og økonomiklasse.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart