-->

7. februar 2022

Loganair til Oslo (oppdatert)

Loganair starter rute mellom Oslo og Aberdeen (Wikimedia)

Det skotske flyselskapet Loganair starter en ny direkterute mellom Oslo og Aberdeen. Ruten tar av i juni med fem ukentlige avganger, økende til seks fra september.

Det skotske flyselskapet Loganair vender tilbake til Oslo med en ny direkterute mellom Gardermoen og skotske Aberdeen.

Første flight skal etter planen lette fra Aberdeen 13. juni, og fra den dagen blir det fem ukentlige avganger - mandag, tirsdag, torsdag, fredag og søndag. Selskapet har så stor tro på denne ruten at de allerede har annonsert at de øker kapasiteten med en onsdagsrute fra september.

Det er ikke første gang Loganair flyr mellom disse to byene, riktignok var forrige besøk kort. I februar 2019 gikk de inn på denne ruten etter at selskapet FlyBmi gikk over ende, og allerede i mars samme år var skottene på plass. Men det gikk ikke mer enn tre måneder før de kastet inn håndklet og brukte flykapasiteten fra Oslo, på andre ruter.

SAS har også fløyet mellom Oslo og Aberdeen siden 2014, nå har de etter det vi forstår, trukket seg fra denne ruten. Det betyr at Loganair kan ha dette markedet for seg selv.

Loganair er det største flyselskapet ved Aberdeen lufthavn, det betyr at den nye ruten gir gode forbindelser videre til destinasjoner over hele Storbritannia, som Teesside, Norwich, Manchester, Birmingham, Orknøyene og Shetland.

Loganair har tre prisklasser som inkluderer en gratis kvote på minst 15 kg innsjekket bagasje, 6 kg håndbagasje og forfriskninger på flyet.

På hverdagene vil flyet lette fra Aberdeen klokken 08:30 med ankost Oslo klokken 11:05. Returen fra Gardermoen går klokken 11:40 med ankomst Aberdeen 12:20.

Søndag er det avgang Aberdeen klokken 13:30 og flyet lander på Oslo lufthavn 16:05. Returen fra Gardermoen er 16:40 med ankomst Skotland klokken 17:20. Merk at alle tider er lokale.

Loganair ble grunnlagt av Willie Logan i 1962 og feirer 60 års jubileum i år, de var i utgangspunktet et familiedrevet selskap, som vårt eget Widerøe. Selskapet startet med å fly mellom Shetland og Orkenøyene, og deres hovedkontor var da som nå, Glasgow.

Opp gjennom årene har skottene flydd egne ruter, og på vegne av andre selskap.

Logenair bruker fly av typen ATR 42 og 72, Embraer 135 og 145, samt Saab 340, totalt har de 43 fly i hangaren. Til Oslo planlegges det for bruk av Embraer 145 med 49 seter.

Sammen med selskapets satsing på Oslo, vekker de også liv i rutene fra Edinburgh til Stavanger og Bergen, og fra Newcastle til Stavanger og Bergen. Det blir også mulig å fly fra Sumburgh til Bergen.

Oppdatert 07.02.2022 kl. 23:30

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart