-->

22. februar 2022

DAT tilbake på Ørlandruten

Danish Air Transport tilbake mellom Oslo og Ørland (Wikimedia)

Etter at svenske Air Leap i slutten av januar gikk i rekonstruksjon, har Ørlandet på Trøndelagskysten stått uten et flytilbud direkte til Oslo lufthavn. Nå er snart et nytt tilbud på vingene.

Da Air Leap satte alle sine fly på bakken i slutten av februar, stoppet direkterutene fra Oslo lufthavn til Røros og Ørland. Rørosruten var en anbudsrute så der var samferdseldepartementet raskt på banen og fikk til en midlertidig avtale med Widerøe om å fly fra Gardermoen til Bergstaden.

Flytrafikken mellom Oslo og Ørland er derimot en kommersiell flyrute, det medførte at lufthavnen på Trøndelagsskysten plutselig sto uten et flytilbud.

Men fra første mars er det igjen trafikk på denne ruten. Danske Danish Air Transport (DAT) vender tilbake med seks ukentlige rotasjoner.

Den nye ruten er satt opp i samarbeid med Forsvaret og deres behov ved kampflybasen på Ørland, men ruten er åpen for bruk av alle.
Selskapet vil fly en rundtur mandag, to ganger hver tirsdag, en gang torsdag, en runde fredag og en kveldsavgang søndag.

OSLO - ØRLAND
Rutetidene (flydat.no)


Flyene starter fra Gardermoen og flys til Ørland og tilbake. Det er det samme flyet som først har fløyet fra Stord til Oslo. Det skal benyttes fly av typen ATR 42 på ruten.

Den nye ruten skal i første omgang flys ut april, med mulighet for forlengelse på ytterligere to måneder. Dette er en midlertidig løsning i påvente av en ordinær anskafelse. Det er Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) som har fått på plass den midlertidige løsningen.


DATs flytype ATR 42

DAT er ikke helt ukjent på Ørland, de var inne og overtok driften etter det norske selskapet FlyViking som en periode opererte denne ruten før de gikk overende i 2018.

DAT har i flere år flydd fra Oslo til Stord under merkenavnet Stordflyet, de flyr en anbudsrute fra Gardermoen til Florø, og vant nylig et anbud på å fly Tromsø til Lakselv. Det er også forbindelse mellom Stavanger og Esbjerg i Danmark.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart