-->

20. februar 2022

Stopper flyvninger til Ukraina

SAS stopper sin ukentlige flygning mellom Oslo og Kyiv (Wikimedia)

SAS stanser sin ukentlige flygning mellom Norge og Ukrainas hovedstad Kyiv og vil unngå å fly i landets luftrom i dagene framover. Flere store europeiske flyselskap bekrefter at de også dropper avganger til Ukraina.

Pressesjek John Eckhoff bekrefter overfor TV2 søndag at SAS stopper sine Kyiv flighter inntil videre.

– Grunnet situasjonen mellom Russland og Ukraina, og mulig innvirkning på flyplasser og luftrom, har SAS i dag besluttet å kansellere SK4298/99 tirsdag 22. februar, sier pressesjefen til nyhetskanalen.

Flyselskapet vil fortløpende vurdere situasjonen, og vil senerer ta stilling til om selskapet skal fly tirsdag 1. mars. SAS flyr en ukentlig rundtur mellom de to hovedstedene, hver tirsdag.

For om lag en uke siden ble det kjent at Norwegian ikke lenger flyr over ukrainsk territorium. Norwegian har ingen ruter til Ukraina, men har flydd over ukrainsk territorium på vei til destinasjoner i Tyrkia og Ungarn.

Flyselskapet Flyr har ingen destinasjoner på sitt rutekart som tilsier at det er nødvendig å fly over ukrainsk luftrom.

Denne uken og denne helgen er det også bekreftet at store, europeiske flyselskap som KLM, Lufthansa, Austrian Airlines, Air France og Swiss stopper alle sine flygninger til Ukraina, grunnet den spente og uoversiktelige situasjonen.

SAS har fløyet mellom Oslo og Kyiv siden høsten 2019, da de startet opp ble ruten fløyet tre ganger i uken, etter pandemien og urolighetene i regionen, har selskapet flydd en ukentlig rundtur på denne ruten.

Ukraine International Airlines (UIA) bekreftet tidligere i februar at de starter en direkterute mellom Oslo lufthavn og Kyiv lufthavn Boryspil. Første fly skal etterplanen lette 1. juni og selskapet vil fly tre ukentlige rundturer mellom de to hovedstedene.

Fredag 11. februar oppdatertet UD sine reiseråd for Ukraina, det lyder kort og godt:
Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Ukraina og oppfordrer norske borgere til å forlate landet. Det rådet gjelder fortsatt.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart