-->

9. april 2022

Markant vekst i trafikken på Torp

Norwegian er tilbake på Torp med to Spaniaruter (Sandefjord lufthavn)

Nå tar trafikken endelig av på Torp igjen. Hele 112 566 passasjerer reiste til/fra Torp i mars måned. Det er en økning fra mars 2021 på 480 % da flyplassen kun hadde 19 401 passasjerer.


Selv om innenrikstrafikken mer en doblet seg fra i fjor, og endte på 26 049 passasjerer, er det utenrikstrafikken som for alvor tar av. I mars i fjor reiste kun 7 074 passasjerer til/fra utenriksterminalen på Torp, mens de samme utenrikspassasjerene økte til hele 86 517 i år.

Trafikken i mars er nå ca. 70 % av et normalår (2019), og det er en markant økning fra februar måned da trafikken var kun ca. 50 % av normalen.
 
Det er fantastisk å se at trafikken henter seg så godt inn igjen. Det yrer av passasjerer i terminalen på Torp og vi går nå inn mot påske med stor optimisme og god tro på videre vekst i tiden framover.
Tine Kleive-Mathisen, kommunikasjonssjef


Den siste uken har en rekke nye ruter startet opp for første gang og andre ruter som har vært satt på pause er gjenåpnet.
Norwegian har kommet tilbake etter 2 års fravær med ruter til både Alicante og Malaga.
Ryanair har åpnet en ny direkte rute til Palma de Mallorca og har i tillegg økt kapasiteten til både Alicante, London, Bergamo og Manchester.
Wizz Air har åpnet ruter til Tallin, Tirana og Sarajevo. De har også gjenåpnet ruten til Poznan, Lublin, Rzezow og Wroclaw, samt at Beograd åpner om få dager.

Alle direkterutene på Torp finner du her 

 - Men på tross av at trafikken øker markant er det fortsatt stor usikkerhet rundt de økonomiske konsekvensene av pandemien, da EFTAS kontrollorgan (ESA) foreløpig har holdt tilbake en stor del av den statsstøtten lufthavna ble tildelt av stortinget, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart