-->

11. mai 2022

Dropper munnbindkrav på fly og flyplasser i Europa

Dropper munnbindkrav ombord (Illustrasjonsfoto)

Fra 16. mai droppes anbefalingen om obligatorisk bruk av munnbind på flyplasser og ombord på fly i Europa.

Det er Det europeiske byrå for flysikkerhet (European Union Aviation Safety Agency - EASA), og Det europeiske smittevernbyrået (European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC) som nå har bestemt seg for å lette på anbefalingen om bruk av munnbind på flyplasser og ombord på fly.

Lettelsene kommer fordi mange andre koronarestriksjoner er allerede opphevet. Vaksinering og flokkimmunitet har gjort at pandemiens konsekvenser er blitt mye mindre merkbare.

Norske flyselskap fjerner kravet om munnbind ombord 

Reglene for munnbind kan fortsatt variere mellom ulike flygninger og flyselskaper. Dette gjelder særlig på flyginger til land som har andre regler, sier sjefen for EASA, Patrick Ky.

Han minner samtidig om at munnbind fortsatt er et av de beste virkemidlene for å unngå koronasmitte. Passasjerene bør oppføre seg ansvarlig og respektere valgene til dem som er i nærheten.

Hoster og nyser du, bør du absolutt vurdere å bruke munnbind på flyreiser, sier Ky.

Selv om munnbindkravet oppheves over helgen, bør du alikevel være oppmerksom på at reglene fortsatt kan variere mellom ulike flygninger og flyselskap, særlig på flyginger til land som har andre regler.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart