-->

10. mai 2022

SAS kutter 4000 flighter i sommer

SAS kutter 4000 planlagte avganger i sommer, gjelder også i Norge (Illustrasjonsfoto)

SAS sliter med bemanningen, og flyselskapet må kutte 4000 planlagte flighter i sommer, det rammer også norske ruter.


I følge den svenske avisen Dagens Industri, som først skrev om saken, skyldes kanselleringene at selskapet sliter med bemanningen etter pandemien, samt forsinkelser i leveringen av nye fly.

Mangel på piloter sier selskapet er et generelt problem globalt, noe som får pilotene i Norges SAS-Flygeres Forening til å reagere.

De minner om at SAS sa opp 5000 ansatte da pandemien slo til for fullt, av disse var omlag 450 piloter. Selskapet har hatt muligheten til å ansette disse igjen da de går arbeidsledige, men SAS har valgt å etablere de nye datterselskapene SAS Connect og SAS Link der de nye ansatte joibber under dårligere vilkår.

Pilotforeningen sier at det tar lengere tid å ansette nye piloter på de vilkårene som tilbys, framfor å re-ansette de man har sparket.

Innstillingene i sommer vil komme i perioden mellom mai og august, og hele selskapets rutenett vil bli berørt. De som rammes av dette vil bli kontaktet av SAS som vil forsøke å booke de rammede passasjerene over på en annen flight, fortrinnsvis samme dag.

Det er omlag 4000 av 75000 flighter som vil bli innstilt i denne perioden, hvor mange av disse som skulle gått til eller fra Norge, kan ikke selskapet opplyse om nå.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart