-->

16. juni 2022

Forventer en travel sommer på flyplassene

Denne sommeren blir travel på flyplassene (Eirik Førde/ Catchlight)

Sommerutfarten er i gang, og de neste ukene vil bli de travleste på norske flyplasser siden 2019, med nærmere 100.000 reisende på de travleste dagene.


De neste ti dagene er det ventet mange reisende ved de største norske flyplassene. Fredag 24. juni peker seg ut som den store utreisedagen i sommerferien fra både Oslo lufthavn, og Trondheim lufthavn. Reisende anbefales å møte godt forberedt til innsjekk og sikkerhetskontrollen.

– Norske passasjerer er veldig gode digitalt, og gjennom å gjøre gode forberedelser kan vi sammen sørge for at alle kommer seg sømløst gjennom våre flyplasser, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Joachim Westher Andersen.

Sommerrutene 2022 

Her er noen tips fra Avinors til hvordan du kan bidra til en smidig reise:

Ikke møt for tidlig
Det er ikke nødvendig å møte opp tidligere enn normalt, det kan derimot føre til opphopning i sikkerhetskontrollen og lange køer.

– Møt til den tiden flyselskapet ditt gir beskjed om, og blir det endringer i reisen din må du forholde deg til informasjonen du får fra flyselskapet du reiser med, sier Westher Andersen.

Sjekk inn digitalt og lever bagasjen selv
De fleste flyselskap gir deg mulighet til å sjekke inn digitalt via en lenke på SMS.

– Dersom du sjekker inn digitalt har du billetten med deg i lomma hele veien, og du slipper å passe på en papirlapp, forklarer Westher Andersen.

Bagasjen kan du også sende av gårde selv, ved å skrive ut bagasjelappen på en av automatene i avgangshallen, og deretter levere den på selvbetjent bagdrop. Tar du Flytoget kan du skrive ut bagasjelappen allerede på toget.

– Husk å ta vare på kvitteringen som du finner ytterst på bagasjen, og ta godt vare på den. Resten av bagasjelappen festes godt på bagsjen før du sender den av gårde. Er du usikker kan du se etter våre Avinor-medarbeidere med gule gensere, de kan hjelpe med både stort og smått, sier han.

Apper, apper og apper
Det føles kanskje ut som at mobilen din drukner i apper allerede, men det kan være lurt å laste ned et par ekstra apper før du skal ut å reise i sommer.

– Med Avinor-appen kan du skrive inn flightnummer og få oppdateringer om akkurat din flyvning. Du kan også sjekke ventetiden i sikkerhetskontrollen, og når du kommer hjem får du beskjed når bagasjen din havner på båndet, sier Westher Andersen.

I tillegg har de fleste flyselskaper sine egne apper.

– Disse gjør det enklere å følge med på din flyvning. Du kan sjekke inn og få et digitalt boardingkort, du får beskjed om når det er på tide å gå til gaten og om eventuelle forsinkelser, sier han.

Møt forberedt i sikkerhetskontrollen
Ha boardingkortet ditt klart i hånden, enten digitalt eller på papir. Ta ut laptop, kamera, nettbrett og legg altflytende i en egen pose. Mobil og nøkler kan bli liggende i jakkelomma, men husk å ta av deg jakka.

Er kjæledyret med på reisen?
Det er mulig å ha med mindre dyr gjennom sikkerhetskontrollen og i kabinen, dersom flyselskapet ditt tillater dette. Sjekk med flyselskapet du reiser med for mer informasjon.

Familiesluse
Reiser du med barn under tolv år kan du bruke familieslusen som finnes på et utvalg av flyplassene, blant annet på Gardermoen.

Dette blir de travleste dagene på Oslo lufthavn

Oslo lufthavn  
DatoUkedagTotalt antall reisende
19.06.2022Søndag95 100
24.06.2022Fredag95 900
26.06.2022Søndag97 400
Kilde: Avinor

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart