-->

21. juni 2022

Streik dekkes ikke av forsikringen

Mange lurer på hva forsikringen dekker (Scanpix)

Streik blant flyteknikere og mulig pilotstreik i SAS. Kundene spør hva reiseforsikringen dekker. Den dekker ikke streik!
annonse


Lørdag ble 31 flyteknikere tatt ut i streik, og ytterligere 75 ble tatt ut mandag.

Streiken påvirker flere flyselskaper. Det får fortvilte reisende til å ta kontakt med Norges største reiseforsikringsselskap, Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

- Inngangen til årets sommerferie preges av passtrøbbel, flyplasskaos, kansellerte fly, ombookede fly og hetebølge. Som om ikke det var nok blir det streik blant flyteknikerne, og en mulig streik blant piloter i deler av SAS-systemet. Da sier det seg selv at kundene ringer, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring og If.

Han forteller at det koker på linjene, og at mange spør om hvilke rettigheter de har og hva forsikringen dekker, men at det naturlig nok ikke meldes inn mange skadesaker på dette.

- En forsikring dekker ikke streik. Det er ikke fordi vi ikke ønsker å hjelpe til, men fordi vi ikke skal blande oss inn i en arbeidskonflikt. Jeg tror de fleste skjønner at det hadde blitt helt feil, sier Handeland.

- Fordi dette ikke dekkes av forsikringen får vi ikke mange innmeldte saker. Det er flyselskapenes eget ansvar å booke deg om eller refundere pengene - selv om grunnen til kanselleringen er streik, sier han.

Selv om det er mange ekstraordinære faktorer som påvirker de reisende akkurat nå, som streik, flyplasskaos, passtrøbbel og kanselleringer, viser skadestatistikken at vi er på vei tilbake mot mer normale tilstander etter to år med pandemi.

- Akkurat nå er det avbestillinger, bagasjeforsinkelse og sykdom og skader på reise de fleste innmeldte sakene dreier seg om, sier Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring og If.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart