-->

18. juni 2022

Flyteknikere tatt ut i streik (Oppdatert 20/6)

Flyteknikere streiker fra lørdag morgen (Illustrasjonsfoto Lufthansa Technik)

Lørdag morgen ble 31 flytekniker tatt ut i streik, det rammer både SAS, Widerøe og Norwegian. Konsekvensene for de reisende er ikke avklart. Lønnskrav var årsaken til meklingsbrudd.
annonseDet ble brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) klokken 3.50 lørdag morgen.

– Mekleren konstaterte at partene sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter, opplyser mekler Carl Petter Martinsen hos Riksmekleren.

Oppdatering: Mandag ble det streiken trappet opp med ytterligere 75 teknikere, noe som betyr at rundt en fjerdedel av alle flyteknikerne organisert i NFO er i streik.

Uenige om lønn
Årsaken til bruddet var i våre øyne svært høye økonomiske krav, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart, han sier videre at flyteknikernes krav var på 60 kroner i timen.

NFO-leder Jan Skogseth uttaler lørdag morgen at lønnen har vært under press så lenge at flyteknikeryrket ikke lenger er konkurransedyktig.

I tillegg til lønn er det uenighet om helserelaterte krav for ansatte som tar de tyngste skiftene, og hvilke medlemmer vi har forhandlingsrett for. Motparten vil fjerne forhandlingsrett for enkelte medlemsgrupper som tidligere hadde denne rettigheten, sier Skogseth.

Fare for SAS-streik når sommerferien starter 

Hvilke avganger som blir berørt er ikke klart,
men både Norwegian, SAS og Widerøe blir rammet av streiken, og flere avganger vil bli kansellert, men hvilke konsekvenser streiken vil få er ikke avklart. Flyselskapet Flyr er ikke rammet av streiken.

Flyselskapene ber de reisende følge med på deres nettsider, og de sier at passasjerene ikke behøver å gjøre noe nå. Selskapene vil kontakte eventuelle berørte passasjerer.

Norsk Flytekniker Organisasjon har rundt 430 medlemmer i Norwegian, SAS, Widerøe, Babcock Scandinavian Engineering, Norse Atlantic Airways (Norse) og Kongsberg Aviation Maintenance Services (Kams).
Babcock, Norse og Kams er ikke tatt ut i streik, ifølge NFO.

Oppdatert 20.06.2022 kl. 20:30

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart