-->

15. juli 2022

SAS-streiken: Forhandlingene fortsetter lørdag

Partene i SAS-konflikten møtes igjen lørdag (Wikimedia)

Fredag kveld avsluttet SAS og de streikende pilotene dagens forhandlinger i Stockholm, men partene ble enige om å fortsette lørdag. SAS skal ha kommet med et nytt forslag til pilotene.


Partene ser ikke ut til å ha kommet så mye nærmere hverandre fredag. Det har ikke vært noe kontakt mellom dem i dag sa Roger Klokset, leder for pilotforeningen Norske SAS-flygeres Forening, fredag ettermiddag.

SAS' forhandlingsleder Marianne Hernæs sier til NRK at de jobber knallhardt for å sikre fremtiden til SAS.

– Vi har brukt dagen på å sikre at det vi faktisk avtaler, det gir de besparelsene som ligger til grunn i SAS Forward. I tillegg må vi sikre at vi ikke ødelegger for potensialet av de inntektene som ligger til grunn i kollektivavtalen. For om vi gjør det, da er konklusjonen at det ikke er noe fremtid for SAS, sier hun.

Leder for SAS-pilotene i Parat, Jan Levi Skogvang sier:

– I bunn og grunn handler det om en tillit som ikke er der, da må man sikre seg på alle mulige måter, og ha en avtale som vi kan stole på. Det er veldig mye av det denne streiken handler om.

Rundt klokken 20.30 kunne lederen i Dansk Pilotforbund, Henrik Thyregod, bekrefte overfor dansk presse at forhandlingene vil bli avsluttet for dagen. Det er ikke kjent hvordan pilotene stiller seg til det nye forslaget fra SAS.

Partene møtes igjen i Næringslivets Hus i Stockholm lørdag klokken 10 for å fortsette forhandlingene.

Forhandlingsleder Hærnes fra SAS sa også at om vi ikke blir enige, så vet jeg faktisk ikke hva som skjer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart