-->

5. august 2022

Ny SAS-streik til uka?

Sier SAS-pilotene nei til ny overenskomst, blir det ny steik fra torsdag

Ved midnatt stenger SAS-pilotenes fagforeninger den elektroniske avstemningen for sine medlemmer. Innen den tid må de ha sagt ja eller nei til ny overenskomst med flyselskapet.
Sier pilotene nei blir det streik igjen fra førstkommende torsdag.
annonse


I morgen kommer svaret på om SAS-pilotene igjen går ut i streik. Innen 23:59 i kveld må de ha stemt ja eller nei til om de godtar den foreslåtte avtalen. Sier de nei, betyr det ny streikerunde fra torsdag 11. august.

Svaret forventes å bli offentliggjort lørdag 6. august.

Forskjellige modeller
De norske og danske pilotselskapene har en forpliktende rolle med tanke på å følge resultatet fra avstemningen.

Mens svenske piloter har en annen ordning, der styret i pilotforeningen skal ta en egen avgjørelse. Der er pilotenes stemmegivning bare rådgivende for styret.

De nordiske SAS-pilotenes paraplyorganisanisasjon vil møtes tirsdag for å diskutere avstemningsresultatet i fellesskap. Her kan avgjørelsen bli at de tre nordiske landene står solidarisk bak et felles vedtak om ja eller nei til ny streik, skriver DinSide.

Det betyr at det kan bli streik blant pilotene i bare ett eller to land, og at de andre flyr videre som normalt.

Vent på beskjed fra SAS
Blir det en ny runde med pilotstreik i SAS er det viktig at du forholder deg til den informasjonen du får direkte fra SAS, når det gjelder din reise med flyselskapet.

Har du bestilt reisen din gjennom et reisebyrå, skal du forholde deg til den informasjonen som kommer fra dem.

Dine rettigheter hvis flyet ikke går når det skal
Om flyet ditt ble innstilt eller forsinket i mer enn fem timer som følge av streik, kan du i følge Forbrukerrådet, velge mellom:
  1. Ombooking snarets mulig
  2. Ombooking til et senere tidspunkt
  3. Pengene tilbake for reisen

Hvis du har ordnet din egen hjemreise, og lagt ut for nye billetter, så har du rett på refusjon av de nye billettene.

– Mange forbrukere blir strandet i utlandet. Disse har krav på refusjon av kost, losji og flyplasstransport frem til de kom seg hjem. Dette kan bli store summer, særlig kombinert med nye flybilletter som ofte er svært dyre i høysesongen, sier seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet..

Fristen for å refundere billettkjøpet er syv dager fra SAS mottok kravet, men det finnes ingen tilsvarende frist for andre krav. Forsinkelsesrenten starter å løpe fra den 31. dagen etter du sendte kravet.

– Den standardiserte erstatningen på inntil 600 euro kommer i tillegg til refusjon av utlegg for ny hjemreise og kost/losji i ventetiden, understreker Iversen. Andre økonomiske tap som overstiger de faste satsene, må vurderes konkret. Dette kan typisk være utgifter til hotell og leiebil som du ikke fikk benyttet. Husk å legg ved kvittering også for slike tap.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart