-->

6. oktober 2022

Flyrute til Sarajevo forsvinner fra Torp

Kutter i tilbudet mellom Torp og Sarajevo (Sandefjord lufthavn)

Rett før jul i fjor startet lavprisselskapet Wizz Air en ny helårsrute mellom Sandefjord og Sarajevo, hovedstaden i Bosnia-Hercegovina. Nå velger lavprisselskapet å stenge basen i Sarajevo, og 17 av nitten ruter forsvinner, inkludert Torp.


Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air åpnet sin førtiførste base, ved Sarajevo lufthavn, så sent som i mai i fjor. De lanserte og startet opp flere ruter fortløpende, blant annet til Torp.

Første avgang fra Torp til Sarajevo var i desember sist år, og Wizz har flydd to ukentlige rundturer siden da, denne ruten ble lansert som en helårsrute da den startet.

I august i år ble det klart at flere av selskapets ruter fra den bosniske hovedstaden ville få et opphold gjennom vinteren, inkludert tilbudet i Sandefjord.

Nå har selskapet på så kort varsel som tre uker, bestemt seg for å lukke basen for godt. Noen av rutene overføres til Tuzla som ligger lengre nord i landet, mens andre forsvinner for godt. Wizz Air har flydd fra Torp til Tuzla tidligere, i 2015, den ruten eksisterte i kun et halvt år. I skrivende stund er det ingenting som sier at denne ruten starter opp igjen.

Selskapet sier at:
- Denne beslutningen er et resultat av det for tiden utfordrende makroøkonomiske miljøet, samt kontinuerlige utfordringer i leverandørkjeden - les mangel på personell.

Wizz Air startet operasjonene i Bosnia-Hercegovinas hovedstad etter å ha vunnet et anbud organisert av Sarajevo lufthavn, som søkte etter et lavprisselskap som var villige til å basere to fly i byen, mot en rekke økonomiske insentiver. Basert på anbudsbetingelsene var Wizz berettiget til ytterligere rabatter dersom den øker driften gjennom 2022 og 2023.

Om tre uker er det helt slutt.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart