-->

5. oktober 2022

Norse må også kutte ruter i vinter

Kutter ruter i vinter (Norse/ Twitter)

Økte renter, høyere priser på strøm og mat påvirker etterspørselen etter flybilletter, også transatlantisk. Det merker det norske flyselskapet Norse Atlantic Airways som kutter i rutetilbudet kommende vinter. Alle selskapets fire ruter på Gardermoen blir påvirket.


Det norske flyselskapet Norse Atlantic Airways, også kjent som bare Norse, opplever at høyere husholdningsutgifter gir en negativ etterspørsel etter reiser på selskapets transatlantiske ruter. De fire USA-rutene de flyr fra Oslo lufthavn må i gjennom kutt denne vinteren, for at flyselskapet skal holde kostnadene nede.

Norse tok av så sent som 14. juni med deres nye rute til New York, og deretter lanserte de Miami, Florida og Los Angeles. I tillegg til å fly fra Oslo, har selskapet satt i drift ruter fra både Berlin og London til USA, planene er også langdistanseruter fra Paris, men disse er inntil videre lagt på is.


Rutekartet per oktober 2022 (Norse Atlantic Airways)

 
Slik blir kuttene
Fra Oslo lufthavn blir to av selskapets fire ruter kuttet helt ut denne vinteren.

Det gjelder for rutene til Los Angeles som stanser den 16. oktober, og Florida Orlando som stopper opp 15. oktober.

For ruten fra Oslo til Miami Fort Lauderdale reduseres tilbudet fra tre til to ukentlige avganger, mens Gardermoen til New York kuttes fra en daglig avgang, til tre ukentlige.

Når det gjelder ruten til New York er det fortsatt mulig å fly dit daglig med Norse, hvis du er villig til å ta en mellomlanding i London. I høst startet selskapet å fly sine Dreamlinere hver morgen i fra Oslo til Gatwick flyplassen i London. Noen timer senere flyr du videre med samme selskap til New York.

Hvis du bare har lyst til å fly til London med stil, kan du kjøpe en billett dit og fly med en av Norse sine Dreamlinere fra Oslo over Nordsjøen, og hoppe av i den britiske hovedstaden.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart