-->

27. oktober 2022

Nå vil vi ha fastprisavtale på ferien

Flere nordmenn velger all-inclusive på sin neste ferie 📷 Lunamarina/Shutterstock

Reiselivet melder om at salget av pakkereiser med alt inkludert øker med nesten 50 prosent.
Mer presset privatøkonomi gjør at flere ønsker en fastprisavtale på ferien.


Matvareprisene har steget med 12 prosent på ett år. Styringsrenten bikker sannsynligvis 3 prosent i løpet av vinteren. Spotprisen på strøm kan mangedoble seg de nærmeste månedene.

Dette gir et klart og tydelig utslag når Kari og Ola planlegger neste utenlandstur. De vil ha et oversiktlig feriebudsjett og bedre kontroll på utgiftene.

Tusenlappene flyr
– Mange vil fremdeles ut og reise, både i vinter og til sommeren, men tidene er usikre. Tusenlappene flyr når mat og drikke skal kjøpes til både store og små. Stadig flere søker forutsigbarhet, og hva er vel mer forutsigelig enn fastpris? Vi ser en stor økning i all-inclusive nå, forteller Hans Christian Birkeland i restplass.no.

Antall all-inclusive-reiser øker med 49 prosent, mer enn hver femte ferietur som bestilles nå, er med mat og drikke inkludert.

– Gjennom vinteren er det Egypt og Gran Canaria som er de mest populære reisemålene for de som vil ha alt inkludert. Til sommeren peker trenden mot Kreta, Tyrkia, Rhodos og Mallorca, sier Birkeland.

Har oppgradert buffeten
De siste månedene har turoperatørene giret opp satsingen på turer med mat og drikke inkludert. Utvalget av hoteller med mat og drikke inkludert øker i mange ferieland.

– I høst har vi sett en tydelig vekst i etterspørselen etter hoteller som tilbyr «all-inclusive», sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, som er størst i Nor ge på denne typen reiser.

Hun forteller at all-inclusive er noe helt annet nå enn det var før i tiden.

– Noen forbinder nok fremdeles dette med kjip buffetmat og dårlig drikke, men i dag får du all-inclusive-tilbud som har absolutt alt – og av ypperste kvalitet. Nå er buffettilbudet som regel veldig bredt, allergivennlig og skreddersydd våre nordiske matvaner, og flere av hotellene våre har både barnebuffet, fri iskrembar og à la carte-restauranter som del av pakken, sier hun.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart