-->

10. januar 2023

Et godt år for Torp

Det er utenrikstrafikken som dominerer på Torp 📷 Sandefjord lufthavn

Mer enn 1.7 millioner passasjerer reiste via Torp i fjor. Det er en økning på hele 150% sammenlignet med året før, men fortsatt ca. 16% bak «normalåret» 2019. Utenrikstrafikken dominerer på Torp.


1.414.487 passasjerer, benyttet utenrikstilbudet på Sandefjord lufthavn i fjor, det er over dobbelt så mange som året før. Torp befester med dette sin posisjon som landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk, der kun Oslo og Bergen lufthavn er større.
- Til tross for usikkerhet om hvordan den krevende økonomiske situasjonen vil påvirke reiseaktiviteten, så forventer vi en moderat vekst på Torp i 2023, men det vil fortsatt ta noe mere tid før vi er tilbake på nivået som før pandemien.
Tine Kleive-Mathisen, Markeds- og kommunikasjonssjef

Polen er det største markedet
etterfulgt av innenriksmarkedet. Deretter følger Spania og Storbritannia. Både Wizz Air og Ryanair har svært stor kapasitet til flere av storbyene i Polen: Gdansk, Warszawa og Krakow/Katowice. Ryanair var det største flyselskapet på Torp i 2022. Til Spania har både Ryanair og Norwegian stor kapasitet, da begge flyselskaper flyr til både Alicante, Malaga, samt at Norwegian flyr til Gran Canaria og Ryanair til Palma på Mallorca i henholdsvis vinter- og sommerhalvåret.

Alle flyrutene ved Sandefjord lufthavn Torp

Innenriks
reiste 315.308 passasjerer til og fra Torp. Det er en vekst på 34,6% fra året før. Av innenriksrutene er Bergen den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger.

Sjekk om flyene til og fra Torp er i rute 

Til sommerprogrammet kommer endelig KLM tilbake med sin andre daglige avgang og «nattstopp» slik at vi får to daglige frekvenser til Amsterdam. Vi får også en ny direkterute med Widerøe til Firenze i sommerferien, samt at de øker på ruten til Nice. Ryanair vil øke kapasiteten på rutene til Manchester, London, Zagreb og Wroclaw, så totalt sett vil vi ha et meget godt tilbud til regionens reisende, avslutter Kleive-Mathisen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart