-->

6. februar 2023

Icelandair: Utvider Oslotilbudet kommende sommer

Har jobbet hardt for å komme seg etter pandemien, nå peker alle pilene oppover 📷 Icelandair

Icelandair melder om et driftsresultat på 19 millioner dollar for 2022, og en rekordstart på 2023. Fjoråret var preget av en stor snuoperasjon etter pandemien, nå satser de på mange flere ruter, og utvider Oslotilbudet fra sommeren av.– Fjoråret var preget av en stor snuoperasjon i vår virksomhet. Men en sterk inntektsgenerering med rekordhøye passasjerinntekter i andre halvår og en betydelig forbedring i vårt driftsresultat, viser at vår forretningsmodell nok en gang beviser sin verdi, forteller Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair, til osloairports.com.
– Vi er tilbake på sporet, sterkere enn noen gang, og med et eksepsjonelt team og solid grunnlag for virksomheten vår ser vi frem til å gripe mulighetene fremover og fortsette å bringe Islands ånd til verden.
– Vår strategi og handlinger gjennom hele pandemien sørget for at vi var forberedt på å raskt øke vår kapasitet til å møte den kraftige økningen i etterspørselen som vi så i alle våre markeder i fjor. I 2022 doblet vi flyrutetilbudet vårt og fraktet 3,7 millioner passasjerer til 51 destinasjoner, sier Bogason.

Øker med flere daglige avganger
Med unntak av søndagene flyr Icelandair én daglig rotasjon mellom Oslo og Reykjavik, fra 18. mai økes kapasiteten til to daglige avganger hele uken. Når vi går inn i juni måned øker selskapet til tre daglige avganger mellom Island og Norge, et tilbud som varer ut juli, før de igjen vender tilbake til to daglige avganger.

Mange nordmenn bruker Icelandair som sitt foretrukne flyselskap til Island fordi selskapet har svært gode forbindelser videre, spesielt til USA og Canada, med sømløse overganger i Reykjavik.   

Icelandair flyr mellom Oslo og Reykjavik i konkurranse med SAS og Norwegian.

Økonomi
  • Flyselskapet melder om et driftsresultat på 19 millioner USD for 2022, som er en forbedring på 136 millioner USD.
  • En sterk inntektsgenerering i årets siste kvartal bidro til Icelandairs beste Q4 siden 2015, med en kapasitet på 95 prosent sammenliknet med 2019.
  • Enhetsinntektene for årets siste kvartal økte også med 13 prosent fra 2021.
  • I 2022 doblet selskapet rutetilbudet og fraktet 3,7 millioner passasjerer til 51 destinasjoner.
  • Icelandair anskaffet syv nye B737 MAX-fly (bildet) som ble lagt til i flåten i 2022.
  • I 2022 brakte Icelandair rundt 740.000 turister til Island og selskapet har rekruttert rundt 1000 ansatte.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart