-->

6. februar 2023

Norwegian overtar seks Flyr-fly

Norwegian overtar seks fly fra Flyr 📷 Flyr Instagram

Norwegian har signert en intensjonsavtale med Air Lease Corporation (ALC) om å lease seks Boeing 737 MAX 8-fly. Norwegian bekrefter at disse flyene kommer fra det konkursrammede Flyr.


Disse seks flyene kommer i tillegg til de tre 737 MAX 8-flyene Norwegian allerede har avtalt å lease fra ALC, hvor ett allerede er levert. Flyene skal leveres til Norwegian om kort tid, i god tid før sommersesongen 2023.

– Disse moderne og drivstoffeffektive flyene passer godt inn i vår flåtestrategi. De vil også kompensere for den forsinkede flyleveransen fra Boeing denne våren, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Selskapet bekrefter mandag at det er de tidligere Flyr-flyene de skal overta.

Boeing 737 MAX 8 er omtrent 14 prosent mer drivstoffeffektiv sammenlignet med forrige generasjons fly.

Ferske trafikktall
Mandag la Norwegian fram ferske tall som viser at de i januar fløy 1.1 millioner passasjerer, i januar for ett år siden, da tallene var preget av pandemien, fraktet Norwegian 635.000 passasjerer. Innen luftfart er det vanligvis stille i januar og resten av vintersesongen.

Fyllte 78% av setene
Tallene viser også at Norwegian hadde en fyllingsgrad på 77,7 prosent i januar. Tallet viser hvor stor andel av setene som er booket.

I desember var fyllingsgraden på 77,8 prosent, mens den var på 69,5 prosent i januar i fjor.

Norwegian-sjef Geir Karlsen peker på at januar er en måned hvor færre reiser.

– Allikevel har vi hatt mye fulle fly spesielt på rutene til varmere strøk. I nyttårssalget solgte vi over en million seter, noe vi er godt fornøyd med, sier han i pressemeldingen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart