-->

23. juni 2023

Advarer: Risikerer millionsmell i utlandet

Skadet på ferie og uten forsikring? Du kan ende opp med millionregning 📷 Europeiske Reiseforsikring

En fersk undersøkelse viser at mange tegner reiseforsikring for sent, og at hele 1 av 20 satser på å klare seg uten. Urovekkende, mener Nordens største forsikringsselskap.
annonse
Norli | Sommersalg! Bøker fra 49,- Gratis frakt over 299,-


I dag fredag er sommerferiens største utfartsdag, med nærmere 50.000 reisende bare på Gardermoen. Mange av disse kan ende opp med en millionregning fordi de ikke har brukt noen hundrelapper ekstra på en reiseforsikring.

I en ny landsrepresentativ undersøkelse, som analysebyrået YouGov har gjennomført for forsikringsselskapet If, kommer det frem at mange nordmenn løper stor risiko på utenlandsferier i sommer.

- Mer enn 1 av 20 av de spurte i den ferske undersøkelsen sier at de satser på å klare seg uten reiseforsikring i sommerferien. Da har vi dessverre ikke anledning til å hjelpe når noe skjer, og den reisende kan få en økonomisk baksmell vi ikke unner noen, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

- Inflasjonen, i kombinasjon med den svake norske krona, har gjort det langt mer kostbart å gå til lege, eller å få behandling på et sykehus. Skulle man bli alvorlig syk kan man bli sittende igjen med regninger i millionklassen. Så det å gamble på at man klarer seg uten reiseforsikring er noe vi fraråder på det sterkeste, legger han til.

- Ha et aktivt forhold til forsikringene dine
Selv om mer enn 7 av 10 av respondentene oppgir at de har en gyldig forsikring, er det overraskende mange (4 prosent) som faktisk ikke vet om de har dette eller ikke.

- Vi skal være der for kundene, både før, under og etter en hendelse. Derfor ønsker vi at terskelen for å kontakte oss skal være lav. Da kan vi nøste opp i løse tråder, og ta en en gjennomgang for å påse at kunden er riktig forsikret. Altså verken over- eller underforsikret, sier Handeland.

Dette bør gjøres i god tid - og i riktig rekkefølge.
- Snaut 1 av 10 sier de ikke har gyldig reiseforsikring, men at de skal sjekke dette før de reiser. Det er vel og bra. Men for å få dekket avbestillingsutgifter før avreise, ved eksempelvis sykdom, skade eller dødsfall i familien, må forsikringen være gyldig før man betaler for reisen. Det høres kjedelig ut, men det lønner seg å ha et aktivt forhold til forsikringene sine, sier Handeland.

9 prosent av de spurte oppgir at de har reiseforsikring gjennom kredittkortet de har betalt reisen med. Disse forsikringene kan være mangelfulle, ifølge reiseeksperten.

- Ofte er det slik at man har en reiseforsikring inkludert hvis man betaler mer enn halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Disse har som regel dårligere dekninger enn helårs reiseforsikringer, og lavere erstatningssummer ved flere typer hendelser, så det kan være greit å gjøre litt research, sier Andreas Handeland.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart