-->

22. juni 2023

Utslippsfri luftfart: Widerøe vil fly hELikopter

Kanskjer det blir hELikopter til Lofoten om noen år? 📷 Grafikk | Widerøe

Widerøe har inngått en intensjonsavtale med Eve Air om å kjøpe inntil 50 elektriske helikopterfly i arbeidet mot en utslippsfri luftfart. Kan være på plass allerede i 2027.
annonse


Selskapet tar sikte på at helikopterflyene skal være klare og sertifisert for passasjertrafikk i 2027 - og er særlig egnet for å knytte mindre øysamfunn sammen med byer i nærområdet.

Tidligere i vår ble det kjent at Widerøe Zero ble tildelt forskningsmidler for å finne driftskonsepter for både et ni-seters fly og et helikopterfly (eVTOL). Det utvidede samarbeidet med Eve vil akselerere dette forskningsarbeidet og se nærmere på hvorvidt et slikt konsept vil kunne egne seg for Norge.

Denne typen helikopterfly vil kunne knytte de mindre øysamfunnene sammen med de nærliggende byene, og vil i så måte være et effektivt alternativ sammenlignet med andre transportformer. Flytypen vil heller ikke være avhengig av like mye infrastruktur som de større flyene.

SAS: Selger billetter til fremtidens el-fly

– Vi ser frem til et enda tettere samarbeid med Eve i årene som kommer, sier Andreas Aks, administrerende direktør i Widerøe Zero AS. – Denne typen helikopterfly vil være et godt tilleggsalternativ, spesielt til og fra mindre øysamfunn med begrenset transporttilbud.

Eve tar sikte på at helikopterflyene skal være klare og sertifisert for passasjertrafikk allerede i 2027. Dette er imidlertid bare ett av flere konsepter Widerøe Zero utforsker. Parallelt med Eve-samarbeidet jobber de også med å finne et egnet alternativ for nullutslippsfly som kan opereres på det norske kortbanenettet for Widerøes Flyveselskap.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart