-->

25. juli 2023

Icelandair med et sterkt andrekvartal

Icelandair leverer svært gode tall i andre kvartal 📷 Icelandair

Icelandair er fornøyd med utviklingen i andre kvartal, hvor flyselskapet fikk det største resultatet i et slikt kvartal siden 2016. Ifølge konsernsjefen er utsiktene for resten av året gunstige.
annonse
Bli med til sørkysten av Island. Se de fantastiske fossefallene i Seljalandsfoss og Skógafoss,
de svarte sandstrendene i Reynisfjara og den fantastiske Sólheimajökull-breen


Icelandair gjorde det godt i andre kvartal (Q2) i år, faktisk det beste Q2 resultatet siden 2016, og slik situasjonen er nå ser ledelsen positivt på resten av inneværende år.

I løpet av kvartalet hadde det islandske flyselskapet en total omsetning på 414,2 millioner dollar, det er en økning på 2,7 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2019, da inntektene utgjorde 403 millioner dollar

Selskapet har også bokført et overskudd på 13,7 millioner dollar, det er betydelig høyere enn 2019-nivået, da selskapet endte opp med et tap på 34 millioner dollar.

I samme kvartal i fjor, da oppgangen så smått begynte å ta fart, gikk flyselskapet med et overskudd på 3,8 millioner dollar.

Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair sier følgende om de gode tallene:

- Takket være det enestående arbeidet til våre ansatte, er vi stolte av å rapportere våre sterkeste resultater for andre kvartal siden 2016. Et overskudd på 13,7 millioner dollar ble drevet av rekordhøye passasjerinntekter, historisk høye belastningsfaktorer og forbedret utbytte i alle våre markeder.

- Lavere drivstoffkostnader på grunn av effektiviteten til Boeing 737 MAX-flyene og lavere drivstoffpriser bidro også positivt til resultatene.

- Videre fortsatte vår chartervirksomhet å prestere veldig bra og levere sterk lønnsomhet. De første seks månedene av året har også vært begivenhetsrike ettersom vi har forberedt vårt største flyprogram til nå når det gjelder antall destinasjoner og hyppighet av flyreiser. Vi introduserte fem nye destinasjoner, implementerte seks nye fly, fraktet 1,8 millioner passasjerer og rekrutterte og trente nesten 1.200 ansatte.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart